Με ομόφωνη απόφαση, σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012, οι εταιρείες – μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε.) προχωρούν στην παύση των επί πιστώσει παραδόσεων προς όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία, από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012.

Επιπλέον, οι εταιρείες-μέλη του ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε σταματούν παντελώς τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012 και μέχρι νεωτέρας, τις παραδόσεις στα νοσοκομεία που παρουσιάζουν υπέρογκα ανεξόφλητα υπόλοιπα, μέχρι την πλήρη εξόφλησή των Μελών του Συλλόγου.

Πρόκειται για τα:
1. Γ.Ν.Α «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
2. Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ «Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»
3. Γ.Ν.Α «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ»
4. Γ.Ν.ΠΕΙΡΑΙΩΣ «ΤΖΑΝΕΙΟ»
5. Γ.Ν.Ν. ΙΩΝΙΑΣ «ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ»
6. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
7. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ»
8. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος, «η απόφαση καθίσταται αναγκαστική και είναι φυσική συνέπεια της αφόρητης οικονομικής πίεσης που δέχονται οι προμηθευτές Ιατρικών Ειδών για παρατεταμένο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα την τραγική συρρίκνωση που υφίσταται συνολικά ο κλάδος τόσο στον αριθμό όσο και στην ανύπαρκτη ρευστότητα των εταιρειών».

Ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε. αποδίδει την κατάσταση στην:
1) υπαγωγή των Νοσοκομειακών ομολόγων στο PSI που αποδέχθηκαν οι εταιρείες για την αποπληρωμή των οφειλών ετών 2007-2009
2) απαγόρευση εξόφλησης των εταιρειών που δεν υπήχθησαν στη ρύθμιση των ομολόγων βάσει του άρθρου 41 του Νόμου 4058/2012
3) υπερβολική καθυστέρηση αποπληρωμής των οφειλών 2010 – 2011- 2012
4) παντελή έλλειψη χρηματοδότησης από το τραπεζικό σύστημα

health.in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας