Αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 66 συζητά η κυβέρνηση με την τρόικα
Απάντηση στις «γκρίζες ζώνες» που εντοπίζει η τρόικα στο προτεινόμενο πακέτο μέτρων για τα 11,9 δισ. ευρώ αναζητά η κυβέρνηση και σύμφωνα με τις πληροφορίες ένα από τα εναλλακτικά μέτρα που συζητώνται είναι η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 66 από τα 65 έτη. Το μέτρο θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση 900 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών η υιοθέτησή του θεωρείται πιθανή. Όπως αναφέρουν, δε, με το μέτρο αυτό θα αποφευχθούν περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Απάντηση στις «γκρίζες ζώνες» που εντοπίζει η τρόικα στο προτεινόμενο πακέτο μέτρων για τα 11,9 δισ. ευρώ αναζητά η κυβέρνηση και σύμφωνα με τις πληροφορίες ένα από τα εναλλακτικά μέτρα που συζητώνται είναι η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 66 από τα 65 έτη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, υπέρ του μέτρου τάσσεται η τρόικα, προκειμένου να αντικαταστήσει άλλες προτάσεις μέτρων που η ίδια έχει απορρίψει.
Από την κοστολόγηση που ήδη έχει κάνει το υπουργείο Οικονομικών προκύπτει ότι η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 χρόνια που είναι σήμερα στα 66 χρόνια οδηγεί σε εξοικονόμηση δαπανών 900 εκατ. ευρώ ετησίως.
Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, με το μέτρο αυτό θα αποφεύγονταν περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες η λήψη του μέτρου θεωρείται πιθανή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Πάμε μια βόλτα» στο MEGA: Καλεσμένος της Νίκης Λυμπεράκη ο Σωτήρης Τσαφούλιας
- Το όμορφο βίντεο της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη γιορτή της μητέρας (vid)
- Λειψυδρία: Γιατί οι βροχές δεν αρκούν για να αντιμετωπιστεί – Απώλειες έως 70% στα δίκτυα
- Τσουκαλάς για Δημητριάδη: Ο «επιτελικός ωτακουστής» δίνει συνέντευξη επιδιώκοντας την πολιτική του νεκρανάσταση
- Πυρά ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση – Ένας πρωθυπουργός που εκβιάζεται από τον έμπορο του Predator και μια χώρα ξέφραγο αμπέλι
- Οι Πολ ΜακΚάρτνεϊ και Ρίνγκο Σταρ στο πρώτο τους ντουέτο θύμισαν εποχές Beatles
