Να βγάλει την μπλούζα του με την ελληνική σημαία υποχρέωσε 35χρονος ανήλικο
Σε 14 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε 35χρονος που είχε υποχρεώσει ανήλικο να βγάλει την μπλούζα του, που έφερε την ελληνική σημαία γράφοντας «Λεωνίδας», στην κεντρική πλατεία της Λάριας. Ο 35χρονος, που αρνήθηκε ότι προέβη στη νπράξη, καταδικάστηκε τη Δευτέρα από το αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο.
Σε 14 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε 35χρονος που είχε υποχρεώσει ανήλικο να βγάλει την μπλούζα του, που έφερε την ελληνική σημαία γράφοντας «Λεωνίδας», στην κεντρική πλατεία της Λάριας.
Το περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας. Ο 12χρονος περνούσε από την πλατεία με ένα φίλο του, φορώντας μπλούζα, η οποία από τη μία πλευρά απεικόνιζε την ελληνική σημαία και από την άλλη έγραφε «Λεωνίδας».
Ο 35χρονος κινήθηκε με άγριες διαθέσεις προς τον 12χρονο, άρχισε να τον τραβάει και του ζήτησε να βγάλει την μπλούζα, πράγμα το οποίο κι έπραξε ο ανήλικος φοβούμενος τα χειρότερα.
Ενημέρωσε τους γονείς του, οι οποίοι και υπέβαλαν μήνυση, ενώ ο δράστης συνελήφθη λίγες ώρες μετά το περιστατικό και μέσα στο σακίδιο του βρέθηκε και η μπλούζα του παιδιού.
Ο δράστης καταδικάστηκε τη Δευτέρα από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο σε 14 μήνες φυλάκιση με αναστολή, ενώ κατά τη διάκρεια εκδίκασης της υπόθεσης μέσα στην αίθουσα βρισκόταν και μέλη της «Χρυσής Αυγής», όπως και ο βουλευτής Λάρισας του κόμματος Χρυσ. Αλεξόπουλος.
O δράστης αρνήθηκε ότι προέβη στην πράξη αυτή και ισχυρίστηκε ότι την μπλούζα που βρέθηκε μέσα στο σακίδιο του την είχε δώσει κάποιος άλλος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Ο Τραμπ αφήνει «χώρο» για διαπραγματεύσεις, αλλά «διατηρεί όλες τις επιλογές στο τραπέζι»
- Βραζιλία: Ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Μπουένος Αϊρες μετά τις «προσβλητικές» δηλώσεις του Μιλέι
- ΛΔ Κονγκό: 3.200 κρούσματα του Εμπολα, συμπεριλαμβανομένων 1.405 θανατηφόρων
- Γερμανία: Ο υπουργός Μεταφορών ζητά την απόλυσή του κάνοντας λόγο για «αναξιοπρεπή κατάσταση»
- Ουκρανία: «Χτυπήθηκαν λιμάνια και πλοία» από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ βυθίστηκε το Golden Leo
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κατά 5% και πλέον εξαιτίας ελπίδων για συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442