Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρυσή Αυγή σε «ρόλο» ΣΔΟΕ και ΕΛ.ΑΣ. σε πανηγύρια και λαϊκές αγορές

Χρυσή Αυγή σε «ρόλο» ΣΔΟΕ και ΕΛ.ΑΣ. σε πανηγύρια και λαϊκές αγορές

Νέο περιστατικό βίας κατά αλλοδαπών μικροπωλητών, με εμπλοκή και μελών της Χρυσής Αυγής, σημειώθηκε σε λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου, το Σάββατο, μία ημέρα μετά την επίθεση στη Ραφήνα. Προανάκριση για τα γεγονότα στη Ραφήνα διεξάγει η Αστυνομία.

Νέο περιστατικό βίας κατά αλλοδαπών μικροπωλητών, με εμπλοκή και μελών της Χρυσής Αυγής, σημειώθηκε σε λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου, το Σάββατο, μία ημέρα μετά την επίθεση στη Ραφήνα

Μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον τοπικό βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση επισκέφθηκαν τη λαϊκή του Μεσολογγίου και έπειτα τη λαϊκή της Γαβαλούς στη Μακρυνεία.

Η ομάδα των μελών της Χρυσής Αυγής προσπάθησε να απωθήσει αλλοδαπούς μικροπωλητές, κλωτσώντας ακόμη και κούτες με το εμπόρευμά τους, αλλά και τους πάγκους τους.

Για την επίθεση στη Ραφήνα, από την πλευρά της Αστυνομίας εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι διεξάγεται προανάκριση από την υποδιεύθυνση κρατικής ασφάλειας για τα αδικήματα της αντιποίησης Αρχής και της πρόκλησης φθοράς σε ξένη ιδιοκτησία.

Ανακοίνωση για το περιστατικό που συνέβη στη διάρκεια του πανηγυριού του Ναού της Παναγίας Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα εξέδωσε η Χρυσή Αυγή.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη Ραφήνα, τα μέλη μας βρέθηκαν προς τιμήν της Θεοτόκου Παντοβασιλίσσης και ακολούθως συμμετείχαν στην περιφορά της ιερής εικόνας.

» Όταν αντελήφθησαν το όργιο του παρεμπορίου και κατόπιν δεκάδων αιτημάτων Ελλήνων μικροπωλητών, οι συναγωνιστές και εκλεγμένοι βουλευτές Γερμενής και Ηλιόπουλος έλεγξαν τους πάγκους των αλλοδαπών.

» Αφού προέκυψε ότι δεν υπήρχε ούτε ένα νόμιμο έγγραφο για τη διενέργεια εμπορίου, τα παράνομα προϊόντα αποσύρθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.»

Η Χρυσή Αυγή προαναγγέλλει ανάλογες «δράσεις» σε ολόκληρη τη χώρα.

ΚΚΕ: Ευθύνες στην κυβέρνηση

Έντονα αντέδρασε το ΚΚΕ στα όσα συνέβησαν στη Ραφήνα, καλώντας το λαό να μην ανεχθεί τη δημαγωγική δράση της Χρυσής Αυγής.

«Η κυβέρνηση, που στα λόγια καταδικάζει τα ‘τάγματα εφόδου’, έχει την ευθύνη για αυτά τα διαρκώς αυξανόμενα φασιστικά κρούσματα με διάφορα θύματα και πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024