Διαχωρισμό των κλάδων σύνταξης-υγείας και ιατροφαρμακευτική κάλυψη για 3 έτη ζητεί το ΒΕΑ
Διαχωρισμό των κλάδων σύνταξης και υγείας και ιατροφαρμακευτική κάλυψη των επαγγελματοβιοτεχνών, για τρία χρόνια, ζητεί το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, στο πλαίσιο των προτάσεων για την ανακούφιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που υποφέρουν από την κρίση.
Διαχωρισμό των κλάδων σύνταξης και υγείας και ιατροφαρμακευτική κάλυψη των επαγγελματοβιοτεχνών, για τρία χρόνια, ζητεί το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, στο πλαίσιο των προτάσεων για την ανακούφιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που υποφέρουν από την κρίση.
Όπως σημειώνει το ΒΕΑ, αποτέλεσμα της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης και του καθημερινού αγώνα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους είναι να αθετούν προσωρινά τις υποχρεώσεις τους προς τον ασφαλιστικό τους φορέα, με άμεσες προς τους ίδιους συνέπειες για την ασφαλιστική και συνταξιοδοτική τους κάλυψη, αφού ως συνήθως για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες προέχει η καταβολή των υποχρεώσεων προς τρίτους (μισθοί εργαζομένων, προμηθευτές κ.λπ.) και κατόπιν η δική τους ασφαλιστική κάλυψη.
Το ΒΕΑ στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου και λόγω της καθημερινής επαφής με τις επιχειρήσεις-μέλη του, προσπαθώντας να συνδράμει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ζητεί:
α) τον άμεσο διαχωρισμό του κλάδου Υγείας από τον κλάδο Σύνταξης για τρία χρόνια, άσχετα από την καθυστέρηση της εκπλήρωσης των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων, έτσι ώστε παρά την οικονομική κρίση οι συνάδελφοι βιοτέχνες να μπορούν τουλάχιστον να έχουν τη δυνατότητα στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για τους ίδιους και τις οικογένειες τους,
β) το πάγωμα των μέχρι τώρα οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών και παροχή δικαιώματος πληρωμής μόνο των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών και
γ) την καταβολή έναντι των υποχρεώσεων σε ανοικτό λογαριασμό ανάλογα την οικονομική δυνατότητα κάθε επιχείρησης, με ανάκτηση των προβλεπόμενων συνταξιοδοτικών προνομίων μετά την οριστική τακτοποίηση των οφειλών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παύει ο Δακτύλιος από σήμερα – Μέχρι πότε θα ισχύει η ελεύθερη πρόσβαση στο Κέντρο
- Ρωσία: Επίθεση από την Ουκρανία με drones κοντά στην Αγία Πετρούπολη – Πυρκαγιά σε αποθήκη
- Συνταγή: Σουτζουκάκια με ρύζι
- Ο Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε πυρηνική συμφωνία με τo Ριάντ – Αντιδράσεις για τον φόβο εξάπλωσης των πυρηνικών
- ΠΟΥ: Επτά μέτρα για μείωση των πνιγμών που αυξάνονται με την κλιματική αλλαγή
- ΗΠΑ: Βομβάρδισαν το Ιράν για 13η συνεχόμενη νύχτα – Το πετρέλαιο περί τα 100 δολάρια το βαρέλι

