«Δεν συζητήσαμε όρους για διάσωση» λέει ο Ραχόι μετά τη συνάντηση με την Μέρκελ
Στη συνάντηση του Ισπανού πρωθυπουργού και της Γερμανίδας καγκελαρίου στη Μαδρίτη δεν συζητήθηκαν όροι για πιθανή ευρωπαϊκή στήριξη στη Μαδρίτη, σύμφωνα με τον Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος απέφυγε εκ νέου να αναφέρει εάν η Ισπανία θα ζητήσει τη συνδρομή της Ευρωζώνης για την αποκλιμάκωση των πιέσεων που υφίσταται στις αγορές. «Όταν υπάρχει κάτι νεότερο, θα σας πω» ανέφερε χαρακτηριστκά ο Ισπανός πρωθυπουργός. Η συνάντηση έγινε με το βλέμμα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ, τους όρους της οποίας περίμενε η Μαδρίτη για να αποφασίσει εάν θα ζητήσει παρέμβασή της.
Στη συνάντηση του Ισπανού πρωθυπουργού και της Γερμανίδας καγκελαρίου στη Μαδρίτη δεν συζητήθηκαν όροι για πιθανή ευρωπαϊκή στήριξη στη Μαδρίτη, σύμφωνα με τον Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος απέφυγε εκ νέου να αναφέρει εάν η Ισπανία θα ζητήσει τη συνδρομή της Ευρωζώνης για την αποκλιμάκωση των πιέσεων που υφίσταται στις αγορές.
«Όταν υπάρχει κάτι νεότερο, θα σας πω» ανέφερε χαρακτηριστκά ο Ισπανός πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως «δεν είχα ακόμη ούτε το χρόνο να διαβάσω όσα δήλωσε ο κύριος Ντράγκι».
Η συνάντηση έγινε με το βλέμμα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ, τους όρους της οποίας περίμενε η Μαδρίτη για να αποφασίσει εάν θα ζητήσει παρέμβασή της.
Ο Ραχόι περιόριστηκε στο ότι δεν έχει διατυπώσει αίτημα για βοήθεια της Ευρωζώνης. «Η Ισπανία και η Γερμανία θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να επιλυθεί οριστικά η κρίση του ευρώ» επισήμανε την Πέμπτη.
«Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στο ευρώ στο σύνολό του» υπογράμμισε από την πλευρά της και η Άνγκελα Μέρκελ. Η ίδια δήλωσε «εντυπωσιασμένη με το ρυθμό και τη συνέπεια» με την οποία η Μαδρίτη προχωρά σε πολιτικές για δημοσιονική εξυγίανση.
«Συζητήσαμε γι’ αυτό που υλοποιείται αυτήν τη στιγμή στην Ισπανία, αλλά δεν θίξαμε καθόλου τους ενδεχόμενους (οικονομικούς) όρους» σημείωσε η Μέρκελ, η οποία εξήρε τις προσπάθειες της Ισπανίας για τη μείωση του ελλείμματός της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μικρά αεροσκάφη και drones προκάλεσαν την ενεργοποίηση της αντιαεροπορικής άμυνας στο Ιράν
- Η προοπτική σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές τσουρουφλίζει το Μαξίμου
- Συνταγή: Ρολό κοτόπουλο με αυγό
- Η θρησκεία ως εργαλείο πολέμου – Πώς το MAGA κίνημα συγχωνεύει τον χριστιανισμό με τη βία
- Μη ρεαλιστικό να υπάρξουν γρήγορα αποτελέσματα από συνομιλίες λέει το Ιράν ενώ οι ΗΠΑ εξετάζουν πώς θα «πιέσουν»
- Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα για την Εργατική Πρωτομαγιά: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
- Alpha Bank: Με νέα στασιμότητα απειλεί την Γερμανία ο πόλεμος στο Ιράν
- Απλά tips για να αποφύγεις τις βραδινές λιγούρες (μετά τα 50)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442