Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο συγκαλεί για την Παρασκευή (3 μμ) η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου μετά την άκαρπη συνάντηση των δικαστών με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Στις 11 το πρωί οι εκπρόσωποι των δικαστών θα συναντηθούν με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, αναμένουν δε απάντηση στο αίτημά τους για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μια από τις προτάσεις που θα τεθεί στο τραπέζι του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η κάθοδος των δικαστικών λειτουργών σε πενθήμερη προειδοποιητική απεργία, παρά τη ρητή διάταξη του Συντάγματος που δεν επιτρέπει τις απεργιακές κινητοποιήσεις δικαστών και εισαγγελέων. Οι δικαστές θεωρούν ότι η περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους αποτελεί συνταγματική εκτροπή.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Γ. Φαλτσέτος συγκαλεί γενική συνέλευση στις 14 Σεπτεμβρίου για να καθοριστεί η στάση των διοικητικών δικαστών.

Κατά τη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, ο Γ. Στουρνάρας γνωστοποίησε στους δικαστές ότι οι νέες μεσοσταθμικές μειώσεις στις αποδοχές τους θα ανέρχονται στο 22% με 25%. Ακόμη, ο κ. Στουρνάρας τους παρέπεμψε στους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς εκείνος δεν μπορεί να βρει ισοδύναμο ποσό για να αποφύγει τη μείωση των αποδοχών τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ