Το ίδρυμα της Wikipedia λανσάρει έναν διαγωνισμό φωτογραφίας που αναμένεται να είναι «μακράν» ο μεγαλύτερος που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ. Χρήστες σε 30 χώρες -στις οποίες όμως δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα- καλούνται να φωτογραφήσουν μνημεία «ιστορικής και πολιτιστικής αξίας» και να τις ανεβάσουν παραχωρώντας άδεια ελεύθερης χρήσης.

Ο διαγωνισμός Wiki Love Monuments του ιδρύματος Wikimedia πραγματοποιείται φέτος για τρίτη χρονιά -ξεκίνησε το 2010 στην Ολλανδία, επεκτάθηκε πέρυσι σε χώρες της Ευρώπης και τώρα επεκτείνεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο διαγωνισμός έχει στόχο να εμπλουτίσει το περιεχόμενο της βάσης δεδομένων Wikimedia Commons με φωτογραφίες μνημείων που θα μπορούν να αναρτηθούν ελεύθερα στη μεγάλη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια, εξηγεί ανάρτηση σε ιστολόγιο του Wikimedia Foundation.

Η περυσινή οργάνωση, στην οποία συμμετείχαν 5.000 εθελοντές με 168.000 φωτογραφίες, έδειξε επίσης ότι ο διαγωνισμός ενθαρρύνει την ενεργή συμμετοχή στην ανάπτυξη περιεχομένου για τη Wikipedia.

Οι κριτές του διαγωνισμού θα επιλέξουν τους δέκα φιναλίστ στα μέσα Οκτωβρίου και ο τελικός νικητής θα επιλεγεί από διεθνή κριτική επιτροπή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr