Άθλημα η ρίψη… κινητού τηλεφώνου στην Φινλανδία
Σε απόσταση μεγαλύτερη των 106,46 μέτρων θα πρέπει να εκσφενδονίσει κανείς το (παλιό) κινητό του τηλέφωνο για να σημειώσει ρεκόρ στο νέο άθλημα που επινόησαν οι τεχνολογικά προηγμένοι Φινλανδοί. Το ρεκόρ ανήκει στον 17χρονο Ere Karjalainen, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, ξεπέρασε το ρεκόρ που επιτεύχθηκε στο ακόντιο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.
Σε απόσταση μεγαλύτερη των 106,46 μέτρων θα πρέπει να εκσφενδονίσει κανείς το (παλιό) κινητό του τηλέφωνο για να σημειώσει ρεκόρ στο νέο άθλημα που επινόησαν οι τεχνολογικά προηγμένοι Φινλανδοί, στην έδρα της Nokia.
Το ρεκόρ ανήκει στον 17χρονο Ere Karjalainen, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, ξεπέρασε το ρεκόρ που επιτεύχθηκε στο ακόντιο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου (αν και τα δύο «αθλήματα» δεν είναι πραγματικά συγκρίσιμα). O Karjalainen διακρίθηκε ανάμεσα σε 50 διαγωνιζόμενους, κάποιοι από τους οποίους είχαν ταξιδέψει από την Μ.Βρετανία και την Ινδία για να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.

Οι αγώνες έγιναν το Σάββατο, σε μια εκδήλωση που σκοπό είχε να προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο ψυχαγωγίας. Εκτός από τους αγώνες ρίψης κινητών τηλεφώνων, οι Φινλανδοί διαγωνίζονται και για το πόσο μακριά μπορεί κανείς να μεταφέρει την γυναίκα του στα χέρια.
Reuters,In.gr Τεχνολογία
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Απαιτείται πολύ νερό για να ελεγχθεί, λέει ο Αρτοποιός στο in – Ανησυχία για τον τοξικό καπνό
- Ωραιόκαστρο: Ποια η ιδιαιτερότητα της φωτιάς – Τι λέει στο in ο πυρομετεωρολόγος της μονάδας ΜΕΤΕΟ
- Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιοι «κόβονται»
- Νέα Υόρκη: Οκτώ τραυματίες από πυροβολισμούς στο Μπρούκλιν – Τέσσερα παιδιά ανάμεσά τους
- Blind boxes: Είναι τα «κουτιά-έκπληξη» αθώα παιχνίδια ή μήπως είναι τζόγος για παιδιά
- Πέγκυ Ζήνα: Τι κράτησε από τις συνεργασίες της με Σφακιανάκη, Μητροπάνο και Μαρινέλλα


