Αναστάτωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, από πρόβλημα ηλεκτροδότησης
Προβλήματα στις πτήσεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου προκάλεσε βλάβη στο σύστημα ηλεκτροδότησης από την οποία βγήκαν εκτός λειτουργίας το ραντάρ, οι υπολογιστές και τα ηλεκτρονικά συστήματα. Οι αναχωρήσεις και αφίξεις αεροσκαφών αποκαταστάθηκαν σταδιακά μετά τις 7:30 το απόγευμα.
Προβλήματα στις πτήσεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου προκάλεσε βλάβη στο σύστημα ηλεκτροδότησης από την οποία βγήκαν εκτός λειτουργίας το ραντάρ, οι υπολογιστές και τα ηλεκτρονικά συστήματα.
Η βλάβη προκλήθηκε από πτώση της τάσης, η οποία προκειμένου να αντιμετωπιστεί, τέθηκε εκτός λειτουργίας τμήμα του ραντάρ, και κατά τη διάρκεια επανασύνδεσης, όπως φαίνεται, «έπεσε» όλο το σύστημα.
Λόγω του προβλήματος ακινητοποιήθηκαν δύο αεροσκάφη, ενώ στους χώρους του αεροδρομίου επικράτησε συνωστισμός εξαιτίας των διακοπών ρεύματος.
Λόγω του προβλήματος, ένα αεροσκάφος C-27 του στρατού, που μετέφερε δύο περιστατικά από το Νοσοκομείο Ρόδου, αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο Καστελίου.
Οι αναχωρήσεις και αφίξεις αεροσκαφών αποκαταστάθηκαν σταδιακά μετά τις 7 το απόγευμα, οπότε προσγειώθηκε η πτήση 318 της Τransavia από το Άμστερνταμ και αμέσως μετά πτήση της Tui από Δρέσδη.
Από την ώρα που δημιουργήθηκε το πρόβλημα, συνολικά 17 πτήσεις που είχαν προορισμό το Ηράκλειο, προωθήθηκαν στα αεροδρόμια Χανίων, Σαντορίνης και Ρόδου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πασκουάλ για Ολυμπιακό: «Ήταν η καλύτερη ομάδα, άξιζε την Euroleague»
- Μικρές εβδομαδιαίες μεταβολές για το πετρέλαιο
- Μια ανάσα πριν από τις θερινές εκπτώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε
- Ολυμπιακός: Βίντεο και φωτογραφίες από την πρώτη προπόνηση στην Ολλανδία
- Ο Άνταμ Σάντλερ τέλεσε τον γάμο των Τέιλορ Σουίφτ και Τράβις Κέλσι
- Μαρούσι: Τοίχος έπεσε στην αυλή διπλανής οικίας – Ένας τραυματίας


