
Ελληνική Τράπεζα: Κέρδη 15 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο 2012
Κέρδη 15 εκατ. ευρώ κατέγραψε στο πρώτο εξάμηνο του 2012 η Ελληνική Τράπεζα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά τη ζημιά του 2011 λόγω της απομείωσης των ελληνικών ομολόγων και ως αποτέλεσμα προληπτικής και ορθολογικής διαχείρισης μέσα σένα ιδιαίτερα αρνητικό περιβάλλον λόγω και της παρατεταμένης ύφεσης στην οικονομία, η τράπεζα παρουσιάζει ικανοποιητική κερδοφορία 15 εκατ. […]
Κέρδη 15 εκατ. ευρώ κατέγραψε στο πρώτο εξάμηνο του 2012 η Ελληνική Τράπεζα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά τη ζημιά του 2011 λόγω της απομείωσης των ελληνικών ομολόγων και ως αποτέλεσμα προληπτικής και ορθολογικής διαχείρισης μέσα σένα ιδιαίτερα αρνητικό περιβάλλον λόγω και της παρατεταμένης ύφεσης στην οικονομία, η τράπεζα παρουσιάζει ικανοποιητική κερδοφορία 15 εκατ. ευρώ μετά τις προβλέψεις και τη φορολογία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 και ικανοποιεί τους εποπτικούς δείκτες.
Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 παρουσιάζει αύξηση των εσόδων κατά 25% πριν την απομείωση των Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου (ΟΕΔ) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011 και μείωση των εξόδων κατά 9%.
Οι συνολικές μικτές χορηγήσεις σε πελάτες ανέρχονται σε 5,6 δισ. ευρώ, ενώ οι καταθέσεις πελατών παρουσίασαν εξαμηνιαία αύξηση 7%, φθάνοντας τα 7,6 δισ. ευρώ.
Ο δείκτης εξόδων προς έσοδα διαμορφώθηκε στο 46,5% σε σχέση με 73,3% της περσινής αντίστοιχης περιόδου.
Mε επιτυχία έληξε τον Ιούλιο του 2012 η πρώτη φάση του Προγράμματος Κεφαλαιακής Ενίσχυσης του ομίλου και η τράπεζα άντλησε 46,8 εκατ. ευρώ κεφάλαιο, διαμορφώνοντας Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας Ομίλου 14,0%, Δείκτη Ιδίων Κεφαλαίων 11,2% και Δείκτη Κύριων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων 8,3%, υπερβαίνοντας τα σχετικά όρια που θέτει η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.
Ο Όμιλος διαμόρφωσε δείκτη καθαρών χορηγήσεων προς καταθέσεις 65% και είχε μηδενική χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και μη εξάρτηση από τη διατραπεζική αγορά.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, ο όμιλος της Ελληνικής Τράπεζας αναγνωρίζει, παρακολουθεί στενά και αξιολογεί με προσοχή τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η κυπριακή οικονομία, περιλαμβανομένων και των συνεπειών της αίτησης της Κύπρου για ένταξη στο Μηχανισμό Στήριξης, και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των δύσκολων οικονομικών συνθηκών και των επιπτώσεων της συνεχιζόμενης κρίσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εύβοια: Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στην παραλία Μουρτερή
- Ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον βιασμό 19χρονης στο ΑΤ Ομονοίας
- Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για τους κινδύνους για την υγεία των επιζώντων των δύο σεισμών στη Βενεζουέλα
- Ο Μόουζες Ράιτ υπογράφει στην Μπαρτσελόνα και πληρώνει τη ρήτρα του για να πάει στη Μιλάνο
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό, καθυστερήσεις στο λιμάνι του Πειραιά
- «Το Ιράν σχεδιάζει να δολοφονήσει τον Τραμπ», υποστηρίζει το Ισραήλ
- Χάος στο Παρίσι: Επεισόδια μετά την πρόκριση της Γαλλίας στα ημιτελικά του Μουντιάλ (vids)
- Ο «εξευρωπαϊσμός» του ΝΑΤΟ – Η Ευρώπη, ο στόχος του 5% των αμυντικών δαπανών και το πολλαπλό κόστος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442