
Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Νευρικότητα επικρατεί στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, με τον γενικό δείκτη να κινείται κάτω από τα επίπεδα των 640 μονάδων, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις σε αρκετούς κλάδους της αγοράς, εν αναμονή της ανακοίνωσης του πακέτου των μέτρων 11,5 δισ. ευρώ, αλλά και των σχεδίων για τις τράπεζες και ειδικότερα για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Απώλειες σημειώνει το Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση του πακέτου των μέτρων 11,5 δισ. ευρώ, αλλά και τα σχέδια για τις τράπεζες και ειδικότερα για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Η διαπραγμάτευση των μετοχών του ΤΤ ανεστάλη προσωρινά, καθώς η τράπεζα δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει την Παρασκευή τα αποτελέσματα της χρήσης 2011. Καθόλη της διάρκει της διαπραγμάτευσης ήταν στο limit down (-29,71% στα 0,1680 ευρώ).
Στις 15:15 ο γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 0,69% στις 636,39 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 8,9 εκατ. ευρώ περίπου.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε πτώση 0,68% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ήταν χαμηλότερα κατά 0,48%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε απώλειες 1%.
Από τις μετοχές που διακινούνταν, 49 ήταν σε αρνητικό έδαφος, 44 σε θετικό, ενώ 26 ήταν αμετάβλητες.
Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν επίσης πτωτικές τάσεις, ενώ πτωτικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ έδαφος δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρούσε κατά 0,23%, στο Παρίσι κατά 0,52% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν χαμηλότερα κατά 0,82%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε απώλειες 1,06% και στην Ιταλία 0,54%.
Στις ασιατικές αγορές, τέλος, επικράτησαν πτωτικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei-225 έκλεισε στις 8.983,78 μονάδες με πτώση 0,95%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βολιβία: Η εργατική συνομοσπονδία κήρυξε απεργία διαρκείας
- Μέση Ανατολή: Πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας άνω των 8,6 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ σε συμμάχους τους
- Ιράν: Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ καλεί ιρανικές επιχειρήσεις να αποφύγεουν απολύσεις εργαζομένων
- Λίβανος: 12 νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί, σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς παρά την εκεχειρία
- Μεξικό: Τουλάχιστον 11 νεκροί και 30 τραυματίες σε ανατροπή λεωφορείου
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Χεράτα» και… πέτσινα πτυχία
