Σε συναγερμό τέθηκαν ακόμα και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ολλανδίας, όταν ένα αεροσκάφος της ισπανικής Vueling, το οποίο εκτελούσε την πτήση Μάλαγα-Αμστερνταμ, προσέγγισε με περίεργο τρόπο το διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου Σίπχολ.

Η κακή συνεννόηση πιλότου-πύργου ελέγχου δημιούργησε υποψίες αεροπειρατείας με αποτέλεσμα να απογειωθούν δύο μαχητικά F-16.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Σίπχολ, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε εκδηλωθεί αεροπειρατεία και ο συναγερμός έληξε.

Η ισπανική εταιρεία Vueling από την πρώτη στιγμή είχε αρνηθεί τα περί αεροπειρατείας.

Η ολλανδική αστυνομία επιβεβαίωσε πως στο αεροσκάφος της Vueling με 180 επιβαίνοντες δεν είχε εκδηλωθεί αεροπειρατεία, εξηγώντας παράλληλα ότι ο συναγερμός προκλήθηκε εξαιτίας του γεγονότος πως είχε χαθεί η επαφή ανάμεσα στον πιλότο του και τον πύργο ελέγχου.

Λίγη ώρα νωρίτερα, άνδρες της ολλανδικής αστυνομίας είχαν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος για έρευνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ