Έτοιμη η συμφωνία Ελλάδας – Ελβετίας για φορολόγηση καταθέσεων Ελλήνων
Η Ελλάδα και η Ελβετία είναι έτοιμες να υπογράψουν εντός του Σεπτεμβρίου συμφωνία για τη φορολόγηση καταθέσεων Ελλήνων πολιτών στις ελβετικές τράπεζες. Σύμφωνα με δημοσίευμά του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, η συμφωνία αυτή αφορά τη φορολόγηση καταθέσεων που βγήκαν χωρίς να έχουν δηλωθεί ως εισόδημα στις ελληνικές φορολογικές Αρχές. Το σχέδιο προβλέπει την καταβολή φόρου 20% έως 30% για τις μη δηλωθείσες καταθέσεις.
Η Ελλάδα και η Ελβετία είναι έτοιμες να υπογράψουν εντός του Σεπτεμβρίου συμφωνία για τη φορολόγηση καταθέσεων Ελλήνων πολιτών στις ελβετικές τράπεζες.
Σύμφωνα με δημοσίευμά του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, η συμφωνία αυτή αφορά τη φορολόγηση καταθέσεων που βγήκαν χωρίς να έχουν δηλωθεί ως εισόδημα στις ελληνικές φορολογικές Αρχές. Το σχέδιο προβλέπει την καταβολή φόρου 20% έως 30% για τις μη δηλωθείσες καταθέσεις.
Η Τράπεζα της Ελλάδος υπολογίζει τις καταθέσεις Ελλήνων πολιτών στις ελβετικές τράπεζες σε 70 δισ. ευρώ, δημοσιογραφικές πηγές τις ανεβάζουν σε 200 δισ. ευρώ και ελβετικές κυβερνητικές πηγές εκτιμούν πως είναι μόλις 20 δισ. ευρώ.
Οι συντάκτες του ρεπορτάζ επισημαίνουν ότι η φορολόγηση 20 δισ. ευρώ δεν μπορεί να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της Ελλάδας, βραχυπρόθεσμα όμως μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωσή τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διεθνής Αμνηστία: Σχεδόν 500 άνθρωποι έχουν πεθάνει στις φυλακές του Ελ Σαλβαδόρ
- Ουκρανία: Νέες ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones στο Κίεβο και το Χάρκοβο
- Το Ιράν απελευθέρωσε Αμερικανίδα που είχε φυλακιστεί το 2024, ανακοίνωσε ο Τραμπ
- Κουρδιστάν: Αρκετά drones καταρρίφθηκαν κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ στην Αρμπίλ
- Το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και η Ιορδανία δέχονται επιθέσεις – Χτυπήματα των ΗΠΑ στο Ιράν
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 13 οι νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα
