
Αύξηση 2% στις τραπεζικές καταθέσεις τον Ιούλιο
Αύξηση 2% σημείωσαν τον Ιούλιο οι καταθέσεις από τον ιδιωτικό τομέα στις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη.
Αύξηση 2% σημείωσαν τον Ιούλιο οι καταθέσεις από τον ιδιωτικό τομέα στις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη.
Ειδικότερα, οι συνολικές καταθέσεις αυξήθηκαν στα 159,4 δισ. ευρώ στο τέλος Ιούλιου, από 156,2 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας ανάκαμψη μετά από μείωση σχεδόν 5% τον Ιούνιο, αλλά παραμένοντας χαμηλότερα κατά 1/3 από το υψηλό που είχε καταγραφεί τον Δεκέμβριο του 2009.
Την ίδια περίοδο, οι καταθέσεις ιδιωτικού τομέα στην Ισπανία, που βυθίστηκε περισσότερο στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης, μειώθηκαν κατά περίπου 5% στο τέλος του Ιουλίου, στα 1,509 τρισ. ευρώ, έναντι 1,583 τρισ. ευρώ τον Ιούλιο.
Τα στοιχεία δεν είναι εποχικά διορθωμένα και διαφέρουν ελαφρώς από τα στοιχεία των εθνικών κεντρικών τραπεζών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο από 11 – 15 Μαΐου
- Μαρινέλλα: Σήμερα το μνημόσυνο της τραγουδίστριας στο Κοιμητήριο της Κηφισιάς
- Αντιμέτωπη με τις επιλογές της η κυβέρνηση – «Κόκκινη κάρτα» και από ψηφοφόρους της ΝΔ
- Ήταν στόχος του μυστήριου θαλάσσιου drone στην Λευκάδα κάποιο σημείο της Μεσογείου; – Τι ερευνούν οι ελληνικές αρχές
- Αγωνία για 26χρονη Αμερικανίδα – Ολονύχτια επιχείρηση στα Σφακιά
- Live η απονομή του πρωταθλήματος στον Ολυμπιακό
