Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπίτια και αποθήκες έκαψε μεγάλη φωτιά σε πευκοδάσος της Ασπροβάλτας

Σπίτια και αποθήκες έκαψε μεγάλη φωτιά σε πευκοδάσος της Ασπροβάλτας

Πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας σε πευκοδάσος της Ασπροβάλτας Θεσσαλονίκης πήρε μεγάλες διαστάσεις και προκάλεσε ζημιές σε τρία σπίτια και αποθήκες του οικισμού Ριβιέρα, ο οποίος εκκενώθηκε. Φωτιές σε εξέλιξη και στη Λευκάδα, στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, στη Φλώρινα και τα Γρεβενά.

Πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας σε πευκοδάσος της Ασπροβάλτας Θεσσαλονίκης πήρε μεγάλες διαστάσεις και προκάλεσε ζημιές σε τρία σπίτια και αποθήκες του οικισμού Ριβιέρα, ο οποίος εκκενώθηκε.

Το απόγευμα η φωτιά οριοθετήθηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, ενώ από ξηράς επιχειρούν 20 πυροσβέστες με δέκα οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Το έργο των πυροσβεστικών μέσων δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Το έργο τους δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

{{{ map }}}Φωτιά ξέσπασε επίσης το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Λαϊνάκι Λευκάδας, όπου επιχειρούν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα, δέκα άτομα πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα αεροσκάφη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το απόγευμα και η φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, χωρίς όμως να απειλούνται σπίτια ή εγκαταστάσεις.

Επιτόπου βρίσκονται δέκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού δύο αεροπλάνα.

Στη Δυτική Μακεδονία η πυροσβεστική δίνει στο μεταξύ μάχη σε τρία μέτωπα:

Στη Φλώρινα, η φωτιά καίει δασική και χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Σκοπός. Η πυρκαγιά έφτασε το απόγευμα της Κυριακής στο ελληνικό έδαφος από την ΠΓΔΜ, όπου ξέσπασε πριν από τέσσερις μέρες.

Στην περιοχή των Γρεβενών παραμένουν σε εξέλιξη δύο πυρκαγιές στις θέσεις Δασύλλιο και Φελί. Στο Δασύλλιο καίγονται εκτάσεις με βελανιδιές, ενώ στο Φελί τέθηκε υπό έλεγχο αφού έκαψε δάσος με δρύες και κέδρους.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από δυο ημέρες, στις 25 Αυγούστου, στην περιοχή των Αφιδνών, καθώς παραμένουν μόνο κάποιες μικρές εστίες φωτιάς.

Στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς αλλά και για να προλάβουν τυχόν αναζωπύρωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024