Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άρρητη Κόρη

Άρρητη Κόρη

Η ομάδα Αιμιλία Μπουρίτη συν+εργασία παρουσιάζει τη χοροθεατρική παράσταση »Άρρητη Κόρη» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των Αισχυλείων (Παλαιό Ελαιουργείο-Παραλία Ελευσίνας) την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου. Η ομάδα Αιμιλία Μπουρίτη συν+εργασία παρουσιάζει τη χοροθεατρική παράσταση »Άρρητη Κόρη» στο Φεστιβάλ Αισχυλείων (Παλαιό Ελαιουργείο-Παραλία Ελευσίνας) την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 20:30. Σημείωση: Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την Τετάρτη 5 […]

Η ομάδα Αιμιλία Μπουρίτη συν+εργασία παρουσιάζει τη χοροθεατρική παράσταση »Άρρητη Κόρη» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των Αισχυλείων (Παλαιό Ελαιουργείο-Παραλία Ελευσίνας) την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου.
Η ομάδα Αιμιλία Μπουρίτη συν+εργασία παρουσιάζει τη χοροθεατρική παράσταση »Άρρητη Κόρη» στο Φεστιβάλ Αισχυλείων (Παλαιό Ελαιουργείο-Παραλία Ελευσίνας) την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 20:30.

Σημείωση: Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου
τη χοροθεατρική παράσταση «Άρρητη Κόρη» στο Φεστιβάλ Αισχυλείων,
μπορούν να μεταφερθούν με πούλμαν, που θα ξεκινήσει στις 19.15
από το Σύνταγμα (διασταύρωση Φιλελλήνων και Ερμού- μπροστά από τα McDonald’s)
και θα επιστρέψει στο ίδιο σημείο μετά το τέλος της παράστασης.
Το κόστος μεταφοράς προς και από το Παλαιό Ελαιουργείο στην παραλία Ελευσίνας,
όπου λαμβάνει χώρα το Φεστιβάλ Αισχυλείων, είναι 3 ευρώ.
Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε στο: 6937803353

Η παράσταση είναι μία περαιτέρω έρευνα και ανάπτυξη της προηγούμενης καλλιτεχνικής δουλειάς της χορογράφου «Δυτικά Βήματα στα βήματα της Ιεράς Οδού» και αναφέρεται στην τριπλή υπόσταση της Περσεφόνης. Η Περσεφόνη ως έφηβη, ως τρομερή σύζυγος του Άδη, και ως τραγική μάνα του Ζαγρέως (Διονύσου).

Η πλοκή ξεδιπλώνει το δράμα της ανθρώπινης φύσης όπου το αγαθό και το κακόβουλο, το θετικό και το αρνητικό, το συνειδητό και το ασυνείδητο, το ανθρώπινο και το θεϊκό συνομιλούν δημιουργώντας το χώρο και τη διαδρομή της ψυχικής Κάθαρσης.

Η παράσταση είναι μία σύνθεση από σωματικό θέατρο σε συνδυασμό με διαφορετικές τεχνικές χορού όπως ο χορός butoh, ο σύγχρονος χορός και ο κινητικός αυτοσχεδιασμός. Το κινητικό αυτό λεξιλόγιο, μαζί με το λόγο, με τις μουσικές συνθέσεις ιδιόφωνων οργάνων, την ψαλτική τέχνη και την ηλεκτρονική μουσική, σε συνδυασμό με την εικαστική εγκατάσταση συντελούν ώστε η παράσταση να δημιουργήσει γέφυρες μεταξύ του αρχαίου δράματος και της σύγχρονης τέχνης. Το έργο αυτό σε μία σύγχρονη και πολυδιάστατη δομή λειτουργεί ως ένας καμβάς συνάντησης των διαφορετικών τεχνών, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να στραφεί στην αυτογνωσία για να ξαναβρεί τον αληθινό του εαυτό.

Κείμενα: Ομηρικός ύμνος στη Δήμητρα μετάφραση Δημήτρης Παπαδίτσας και Ελένη Λαδιά, Δημήτρης Παπαδίτσας «Άπαντα», Ελένη Λαδιά «Οι Έλληνες παίδες στην αρχαιότητα», «Μυθολογικά Παράδοξα και ένα διήγημα».
Σκηνοθεσία, χορογραφία, δραματουργική επεξεργασία, εικαστική εγκατάσταση Αιμιλία Μπουρίτη.

Συντελεστές
Χορευτές performers: Θάλεια Δήτσα, Μυρτώ Μπουρίτη, Αιμιλία Μπουρίτη
Ηθοποιός performer: Παναγιώτης Γαρμπής
Μουσικοί performers: Τάσος Φωτίου, Γιώργος Κατσάνος
Ψαλτική: Νίκος Στάθης
Κατασκευή μάσκας: Γιώργος Μαυρίκος
Φωτογραφία: Βούλα Ανδρώνη
Φωτισμός: Σοφία Αλεξιάδου
Κουστούμια: Ντομινίκ Ντελκός
Ηχοληψία: Δημήτρης Δημόπουλος

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024