Κεφάλαια 20 δισ. ευρώ χρειάζονται για την επιμήκυνση του Μνημονίου ώς το 2016
Πρόσθετα κεφάλαια της τάξεως των 20 δισ. ευρώ εκτιμάται από το ΔΝΤ ότι θα κοστίσει η «ανάσα» που ζητεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δηλαδή η παράταση της περιόδου εφαρμογής του Μνημονίου κατά δύο χρόνια ώς το 2016. Επιπλέον, το οικονομικό επιτελείο βλέπει χρηματοδοτικό κενό της τάξεως των 2 δισ. ευρώ περίπου, για την περίοδο 2013-2014, λόγω της βαθύτερης ύφεσης, ενώ στην τρόικα εκτιμούν ότι οι ανάγκες θα είναι μεγαλύτερες.
Πρόσθετα κεφάλαια της τάξεως των 20 δισ. ευρώ εκτιμάται από το ΔΝΤ ότι θα κοστίσει η «ανάσα» που ζητεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δηλαδή η παράταση της περιόδου εφαρμογής του Μνημονίου κατά δύο χρόνια ώς το 2016.
Επιπλέον, το οικονομικό επιτελείο βλέπει χρηματοδοτικό κενό της τάξεως των 2 δισ. ευρώ περίπου, για την περίοδο 2013-2014, λόγω της βαθύτερης ύφεσης, ενώ στην τρόικα εκτιμούν ότι οι ανάγκες θα είναι μεγαλύτερες.
Στο τραπέζι υπάρχουν τρεις επιλογές, ώστε οι Ευρωπαίοι εταίροι να μην βάλουν άμεσα το χέρι στην τσέπη για λεφτά:
* Νέα επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής του χρέους, ώστε να μην πληρώνονται. έως το 2020 ενδεχομένως, τόκοι και κεφάλαιο.
* Χρηματοδότηση από τον ESM, όχι μόνο για τη χρηματοδότηση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αλλά και για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της διετίας 2013-2014.
* Αυξημένες εκδόσεις εντόκων γραμματίων.
Όλες οι λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έντι Μέρφι: Συγκίνηση και αποθέωση σε μια βραδιά-ορόσημο για την καριέρα του
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Δεν καταφέρνει να σκοράρει σε τετ α τετ ο Ελ Κααμπί (vid)
- Φωτιά στη Σκιάθο: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στο πευκοδάσος
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Σπουδαία απόκρουση του Τζολάκη σε σουτ του Ταμπόρδα (vid)
- Λέσβος: Σε τροχιά σύγκρουσης οι κτηνοτρόφοι στον Μεσότοπο – «Δεν δεχόμαστε να πίνουμε νερό με το αίμα των σφαγμένων ζώων μας»
- Νίκολιτς: «Να απολαύσουμε τη στιγμή, αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα»
- «Έχετε κράτηση;»: Ο παραλογισμός που μας έκανε να νοσταλγούμε τα παλιά στέκια
- Δεν του… πάει ο Απρίλης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/neom-SUIMrEKVOXc-unsplash-315x220.jpg)




























![Φαράγγι του Βίκου: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης τουρίστριας από μονοπάτι [video]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/hans-jurgen-mager-YzHeLq_kvH4-unsplash-1-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442