Χιλιάδες «αποξηραμένοι» ιππόκαμποι κατασχέθηκαν στο Περού
Αστυνομικοί στο Περού κατάσχεσαν περισσότερους από 16.000 «στεγνούς» ιππόκαμπους, οι οποίοι επρόκειτο να εξαχθούν παράνομα σε χώρες της Ασίας. Σκόνη από ιππόκαμπους χρησιμοποιείται στην Κίνα, στην Ιαπωνία και αλλού ως παραδοσιακό φάρμακο και πιστεύεται ότι έχει αφροδισιακές ιδιότητες.
Αστυνομικοί στο Περού κατάσχεσαν περισσότερους από 16.000 «στεγνούς» ιππόκαμπους, οι οποίοι επρόκειτο να εξαχθούν παράνομα σε χώρες της Ασίας.
Σκόνη από ιππόκαμπους χρησιμοποιείται στην Κίνα, στην Ιαπωνία και αλλού ως παραδοσιακό φάρμακο και πιστεύεται ότι έχει αφροδισιακές ιδιότητες.
Οι Αρχές του Περού αναφέρουν ότι οι λαθρέμποροι εγκατέλειψαν το παράνομο εμπόρευμα σε δρόμο στην πρωτεύουσα Λίμα.
Εκτιμάται ότι οι 16.000 ιππόκαμποι θα απέφεραν στους λαθρέμπορους περίπου 250.000 δολάρια.
Οι ιππόκαμποι, που πηγαίνουν στα θερμότερα νερά του βόρειου Περού για να γεννήσουν, προστατεύονται από τη Συνθήκη Διεθνούς Εμπορίου Ειδών που Απειλούνται με Εξαφάνιση (Cites).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δίκη Τεμπών: Μήνυση κατά Κυρανάκη και νομική κίνηση κατά Καραμανλή προανήγγειλε κατηγορούμενος
- Ποιες θεωρούνται οι πρώτες «κλεισμένες» μεταγραφές της Euroleague: Ο ΜακΙντάιρ, ο Πίτερς και οι τρεις κινήσεις της Μπαρτσελόνα
- Κρήτη: Ένα 5χρονο παιδί πάτησε αναμμένα κάρβουνα σε παραλία – Στο εξωτερικό με ειδική πτήση
- Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ και Ντέμπι Ρόου – Οι δύο σύζυγοι του Μάικλ Τζάκσον
- O 89χρονος μετά τον ΕΦΚΑ πήγε στο Ειρηνοδικείο στη Λουκάρεως και άνοιξε πυρ – Τέσσερις τραυματίες
- Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος PIF: «Ζητάμε την επιβράβευση της καινοτομίας, όχι μόνο την πρόσβαση!»


