«Μέγιστη θεσμική απρέπεια» για τον ΣΥΡΙΖΑ η μη συνάντηση Γιούνκερ-Τσίπρα
«Μέγιστη θεσμική απρέπεια και προσβολή της Δημοκρατίας» χαρακτήρισε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης το γεγονός ότι ο προέδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δεν συμπεριέλαβε στις επαφές του στην Αθήνα συνάντηση με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. « Θα πρέπει να υπάρξει έντονο διάβημα από την κυβέρνηση» σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.
«Μέγιστη θεσμική απρέπεια και προσβολή της Δημοκρατίας» χαρακτήρισε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης το γεγονός ότι ο προέδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δεν συμπεριέλαβε στις επαφές του στην Αθήνα συνάντηση με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.
Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απευθύνει εδώ και μία εβδομάδα επίσημο αίτημα στον κ. Γιούνκερ, αλλά -όπως είπε- «η ηγεσία της ΕΕ προτιμά να συνομιλεί με όσους θεωρεί βολικούς».
Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στη ΝΕΤ: «Θα πρέπει να υπάρξει έντονο διάβημα από την κυβέρνηση» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε την ανάγκη να επανεξεταστεί η ελληνική περίπτωση που αντικατοπτρίζει το γενικότερο πρόβλημα της οικονομικής κρίσης: «Το τρένο της Ευρώπης κινδυνεύει με εκτροχιασμό».
Ο κ. Γιούνκερ φτάνει στην Αθήνα το μεσημέρι και στις 17:30 θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον κ. Σαμαρά. Μετά το τέλος της συνάντησης, θα γίνουν οι επίσημες δηλώσεις.
Ο πρόεδρος του Eurogroup θα επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου το βράδυ ο πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τέχνασμα του Τραμπ η παράταση της εκεχειρίας λένε οι Ιρανοί – «Πράξη πολέμου ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ»
- Κορύφωση της βίας στη Γάζα μετά την κατάπαυση του πυρός
- Για αυτό η μουσική μας φέρνει πιο κοντά
- Καιρός: Βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη
- Απαρηγόρητη η Ντενίζ Ρίτσαρντς για τον θάνατο του Πάτρικ Μαλντούν
- Η ερωτική χημεία δεν φέρνει την τέλεια σχέση
- Οι μάγισσες επιστρέφουν: Μπούλοκ και Κίντμαν στα Μαγικά Φίλτρα 2 – Πρώτο τρέιλερ
- Οι Δήμοι φτιάχνουν τα δικά τους 112 – «Βρίσκεστε στην υπόγεια διάβαση Χ. Αποφύγετε τη στροφή δεξιά, κίνδυνος εγκλωβισμού»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442