Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες αιματηρές συγκρούσεις στη Δαμασκό, βομβαρδίζεται το Χαλέπι

Νέες αιματηρές συγκρούσεις στη Δαμασκό, βομβαρδίζεται το Χαλέπι

Πολλές συνοικίες της πόλης Χαλέπι, της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της Συρίας, βομβαρδίζονται από το πρωί της Παρασκευής, ενώ συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει και κοντά στο αεροδρόμιο του Μαζέ, το μεγαλύτερο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Δαμασκού. Οι προγραμματισμένες για σήμερα αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις εντείνουν την ανησυχία για νέες αιματηρές ταραχές. Την ίδια στιγμή, οι παρατηρητές του ΟΗΕ ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα, αφού το Συμβούλιο Ασφαλείας σφράγισε με απόφασή του τον τερματισμό της αποστολής τους, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι χειρισμοί του Αλγερινού διπλωμάτη Λαχντάρ Μπραχίμι, ο οποίος διαδέχεται τον Κόφι Ανάν στη θέση του διεθνούς μεσολαβητή.

Πολλές συνοικίες της πόλης Χαλέπι, της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της Συρίας, βομβαρδίζονται από το πρωί της Παρασκευής, ενώ συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει και κοντά στο αεροδρόμιο του Μαζέ, το μεγαλύτερο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Οι προγραμματισμένες για σήμερα αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις εντείνουν την ανησυχία για νέες αιματηρές ταραχές.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών και των αντικαθεστωτικών δυνάμεων έχουν ξεσπάσει και στην περιοχή Νεμπόλ αλ-Ζάχρα στο Χαλέπι.

Χθες, Πέμπτη, τουλάχιστον 180 άνθρωποι, ανάμεσά τους 112 άμαχοι, 19 αντάρτες και 49 στρατιώτες, σκοτώθηκαν σε ολόκληρη τη Συρία.

Η εμφύλια σύρραξη μαίνεται αμείωτη τη στιγμή που οι παρατηρητές του ΟΗΕ ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα, αφού το Συμβούλιο Ασφαλείας σφράγισε με απόφασή του τον τερματισμό της αποστολής τους.

«Οι συνθήκες δεν πληρούνται για τη συνέχιση (της αποστολής)» ανακοίνωσε ο πρεσβευτής της Γαλλίας στα Ηνωμένα Έθνη, Ζεράρ Αρό.

Η Ρωσία από την πλευρά της, που μαζί με την Κίνα έχει μπλοκάρει όλα τα ψηφίσματα του ΣΑ κατά του καθεστώτος Άσαντ, ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη να απευθύνουν οι μεγάλες δυνάμεις από κοινού με τη Σαουδική Αραβία και το Ιράν έκκληση στην κυβέρνηση της Συρίας και την αντιπολίτευση για να θέσουν τέλος στη σύγκρουση στη χώρα.

Μετά τη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Ρώσος Πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν πρότεινε μια συνάντηση την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη της διεθνούς ομάδας δράσης για τη Συρία για να συζητήσει τη συγκεκριμένη πρόταση.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι χειρισμοί του Αλγερινού διπλωμάτη Λαχντάρ Μπραχίμι, ο οποίος διαδέχεται τον Κόφι Ανάν στη θέση του διεθνούς μεσολαβητή για τη Συρία.

Ο Κόφι Ανάν αρνήθηκε να ανανεώσει τη θητεία του (που λήγει επίσημα στις 31 Αυγούστου), κατακεραυνώνοντας τς διεθνείς δυνάμεις για την αδυναμία τους να ενωθούν στην προσπάθεια τερματισμού της αιματοχυσίας.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι ο Μπραχίμι δεν επιθυμούσε να θεωρηθεί ως ένας απλός αντικαταστάτης του Κόφι Ανάν, αλλά ήθελε έναν άλλο τίτλο και εντολή.

Δεν έχει καταστεί σαφές πότε θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024