Μια γενιά αρκούδων αφανίζεται σε τροχαία στην Ελλάδα
Το έβδομο θανατηφόρο τροχαίο με θύμα αρκούδα μέσα στο 2012 σημειώθηκε την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου στον κάθετο άξονα της Εγνατίας, περίπου 800 μέτρα πριν την έξοδο για Μανιάκους-Καστοριά. Τα περισσότερα περιστατικά τροχαίων με θύματα αρκούδες μέσα στο 2012 αφορούν σε νεαρά αρκουδάκια που διανύουν τον πρώτο ή δεύτερο χρόνο εκπαίδευσης από τη μητέρα τους, γεγονός που σηματοδοτεί τον αφανισμό μιας γενιάς αρκούδων, αναφέρει η οργάνωση Αρκτούρος.
Το έβδομο θανατηφόρο τροχαίο με θύμα αρκούδα μέσα στο 2012 σημειώθηκε την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου στον κάθετο άξονα της Εγνατίας, περίπου 800 μέτρα πριν την έξοδο για Μανιάκους-Καστοριά.
Ο Αρκτούρος επίσης παρέλαβε μία ακόμη νεκρή αρκούδα σε παρόχθια περιοχή κοντά στη Μικροκλεισούρας Γρεβενών.
Το άτυχο ζώο βρισκόταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να εξακριβωθεί το φύλο του, αλλά μόνο ότι επρόκειτο για νεαρή ενήλικη αρκούδα.
Σύμφωνα με την εκτίμηση της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου το ζώο ήταν νεκρό εδώ και περίπου 3 μήνες. Το σημείο που βρέθηκε η αρκούδα νεκρή μαρτυρά ότι ο θάνατός της ίσως να μην προήλθε από φυσικά αίτια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Πολιτικός κατήφορος ΝΔ για να ξεφύγει από τα πραγματικά προβλήματα – Η ΕΛΑΣ δεν θα την ακολουθήσει» λέει η Παπαδοπούλου
- Χεζμπολάχ: Εργαλείο ή βάρος, πλέον, για την Τεχεράνη;
- Ουκρανία: Πρότεινε βήματα για την αποκλιμάκωση των εντάσεων με την Πολωνία
- Κεσσές για παγίδευση Κούλογλου: Θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, σε Ελλάδα και εξωτερικό
- Σπάνιο αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του Χόμπιτ πουλήθηκε για 51.000 δολάρια
- Ο Φουρνιέ ψάχνει τον καλύτερο τατουατζή στην Ελλάδα!




