Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
weather-icon 29o
ps. post
scriptum

Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει

Δύο πολεμικά πλοία στέλνει η Ρωσία στις διαφιλονικούμενες Κουρίλες Νήσους

Δύο πολεμικά πλοία στέλνει η Ρωσία στις διαφιλονικούμενες Κουρίλες Νήσους

Η Ρωσία πρόκειται να στείλει δύο πολεμικά πλοία στις διαφιλονικούμενες Κουρίλες Νήσους στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας της χώρας, σε μία κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει την οργή της Ιαπωνίας, η οποία διεκδικεί επίσης τα νησιά.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Η Ρωσία πρόκειται να στείλει δύο πολεμικά πλοία στις διαφιλονικούμενες Κουρίλες Νήσους στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας της χώρας, σε μία κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει την οργή της Ιαπωνίας, η οποία διεκδικεί επίσης τα νησιά.

Η κυριότητα των Κουρίλων προκαλεί εντάσεις στις σχέσεις των δύο χωρών από τα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν η τότε Σοβιετική Ένωση κατέλαβε τα τέσσερα νησάκια στο νότιο άκρο του νησιωτικού συμπλέγματος.

Ιαπωνία υποστηρίζει ότι τα νησιά της ανήκουν και ζητά από τη Μόσχα να της τα επιστρέψει.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το μεγάλο αρματαγωγό Ναύαρχος Νεβέλσκοϊ και το ρυμουλκό Κάλαρ θα επισκεφθούν τρία από τα τέσσερα νησιά για να συμμετάσχουν στις τελετές προς τιμή των Σοβιετικών ναυτικών που σκοτώθηκαν εκεί στα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα πλοία αυτά, που ανήκουν στο στόλο του Ειρηνικού, θα πραγματοποιήσουν το ταξίδι μεταξύ 25 Αυγούστου-17 Σεπτεμβρίου.

Τα τελευταία δύο χρόνια η Ιαπωνία έχει διαμαρτυρηθεί έντονα για τις επισκέψεις ανώτατων Ρώσων αξιωματούχων στα νησιά που η ίδια τα αποκαλεί «Βόρεια Εδάφη», ενώ η Μόσχα τα ονομάζει «Νότιες Κουρίλες».

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ ήταν ο πρώτος Ρώσος πρόεδρος που τα επισκέφθηκε, το 2010, ενώ ξαναπήγε εκεί στις 3 Ιουλίου, αυτήν τη φορά ως πρωθυπουργός.

Το ταξίδι των πολεμικών πλοίων θα συμπέσει με τη σύνοδο κορυφής του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), που φέτος θα φιλοξενηθεί στη Ρωσία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
Cookies