Νησί του συμπλέγματος των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων, η Δονούσα, ανατολικά της Νάξου, είναι ένας τόπος που προσφέρεται για ξένοιαστες διακοπές.
Οι περιπατητές και οι λάτρεις των ήσυχων διακοπών απολαμβάνουν το ήρεμο φυσικό ανάγλυφο, τις υπέροχες παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά, την επαφή τους με ανθρώπους ζεστούς και ανοιχτούς.
Η πρωτεύουσα του νησιού, ο Σταυρός, απλώνεται σε χαμηλό ύψωμα με όμορφη θέα στο πέλαγος. Οι επισκέπτες γοητεύονται από το γαλήνιο τοπίο, τα ολόλευκα σπίτια με τα χρωματιστά πορτοπαράθυρα, τα γραφικά δρομάκια, την ωραία αμμουδερή παραλία.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν η εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, προστάτη του νησιού, και η εκκλησία της Παναγίας και του Αγίου Ιωάννη.
Στη Μερσίνη, αγροτικό οικισμό με την εκκλησία της Αγίας Σοφίας και υπέροχη θέα στο πέλαγος, διατηρούνται δείγματα γνήσιας λαϊκής αρχιτεκτονικής.
Στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, στην Καλοταρίτισσα, οι επιβλητικές ακτές, οι δαντελωτές ακρογιαλιές με τα γαλαζοπράσινα νερά και το Σκουλονήσι (Σκυλονήσι) εντυπωσιάζουν τους παραθεριστές.
Ο Σταυρός, ο Κένδρος, το Βαθύ Λιμενάρι, το Λιβάδι και η Καλοταρίτισσα είναι ιδανικές επιλογές για κολύμπι.
Πατήστε εδώ για να σχηματίσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τη Δονούσα, το νησί όπου θάλασσα κι ουρανός γίνονται ένα!