Audi R8 e-tron: Η πρωτιά στη λεπτομέρεια του… ψηφιακού καθρέφτη
Μια πρωτιά εξασφάλισε στο ηλεκτροκίνητο supercar της Audi, η λίστα εξοπλισμού του καθώς το R8 e-tron αποτελεί το πρώτο μοντέλο παραγωγής που θα αποκτήσει ψηφιακό κεντρικό καθρέφτη, ένα στοιχείο που παρά την αρχική εντύπωση, δεν αποτελεί μια από τις συνήθεις υπερβολές των αυτοκινήτων του είδους του.
Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, ωστόσο το ίδιο ισχύει και για την τελειότητα και αυτό φαίνεται να το γνωρίζουν καλά στην Audi φροντίζοντας με την πρακτική εφαρμογή, μιας απλής αλλά αναγκαίας ιδέας να χαρίσουν μια –ακόμη- πρωτιά στην έκδοση παραγωγής του R8 e-tron.
Έτσι, το ηλεκτροκίνητο supercar της γερμανικής φίρμας θα είναι επισήμως το πρώτο μοντέλο παραγωγής που θα διαθέτει ψηφιακό κεντρικό καθρέφτη ο οποίος θα αποτυπώνει-απεικονίζει επακριβώς ο,τι και ένας συμβατικός καθρέφτης.
Και για όσους βιαστούν να τοποθετήσουν το καινοτόμο στοιχείο εξοπλισμού του R8 e-tron στις εκκεντρικές συνήθειες των supercars, αξίζει να σημειωθεί, ότι στην περίπτωση του γερμανικού ηλεκτροκίνητου μοντέλου, η παρουσία του συγκεκριμένου gadget μάλλον κρίνεται απαραίτητη δεδομένου ότι πολύ απλά δεν υπάρχει πίσω τζάμι.
Όσον αφορά τη λειτουργία του ψηφιακού καθρέφτη θα είναι ανάλογη με το σύστημα που αξιοποιήθηκε στο αγωνιστικό πρωτότυπο της Audi R18 LMP που συμμετείχε και στον 24ωρο αγώνα αντοχής του LeMans. Μια μικρή κάμερα τοποθετημένη στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου μαγνητοσκοπεί οτιδήποτε κινείται πίσω από αυτό και στη συνέχεια μεταδίδει τις εικόνες σε μια AMOLED οθόνη 7,7 ιντσών η οποία τοποθετείται όπου και ένας συμβατικός καθρέφτης «αναμεταδίδοντας» ακριβώς ότι και ο τελευταίος.
Επιπλέον, σύμφωνα με την Audi ο οδηγός θα έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει, κατά βούληση, την φωτεινότητα του καθρέφτη ή και να τον απενεργοποιήσει πλήρως.
auto.in.gr
- Ποιοι σκύλοι επιτίθενται τελικά στους ανθρώπους; – Τι δείχνουν τα στοιχεία
- Eurogroup: Το «αγκάθι» του στεγαστικού στο επίκεντρο – Τα μοντέλα που θα συζητηθούν
- Ο Αταμάν συνδέεται με την Μπαρτσελόνα
- Χαλκίδα: Ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού λόγω ακύρωσης δρομολογίων – Ανακοίνωση της Hellenic Train
- Ο Στίβεν Κόλμπερτ αποκαλύπτει τι θα κάνει την επομένη της λήξης του «The Late Show»
- Ρωσία – Ουκρανία: Συνεχίζονται οι εκατέρωθεν επιθέσεις – Από δύο νεκροί για κάθε πλευρά
- Κρήτη: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για όπλα και ναρκωτικά
- ΟΗΕ: Ιστορικό «ναι» σε ψήφισμα για την κλιματική αλλαγή – Οι οχτώ χώρες που είπαν «όχι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442