Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην περιοχή της Ουρανούπολης

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην περιοχή της Ουρανούπολης

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν πάνω από 100 πυροσβέστες στο Αγιο Όρος, όπου νωρίτερα είχε δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση σπιτιών και ξενοδοχείων. Η κατάσταση έχει βελτιωθεί, κατά την Πυροσβεστική, αλλά η πυρκαγιά δεν έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Η φωτιά επεκτάθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, λόγω των ισχυρών ανέμων. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την τοπική κοινότητα Ουρανούπολης του Δήμου Αριστοτέλη, κατόπιν σχετικού αιτήματος από τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου.

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν πάνω από 100 πυροσβέστες στπ Αγιο Όρος, όπου νωρίτερα είχε δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση σπιτιών και ξενοδοχείων. Η κατάσταση έχει βελτιωθεί, κατά την Πυροσβεστική, αλλά η πυρκαγιά δεν έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Η φωτιά, που ξέσπασε την Τεράρτη, επεκτάθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, λόγω των ισχυρών ανέμων.{{{ map }}}

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης οι Αρχές έδωσαν εντολή να εγκαταλείψουν την Ουρανούπολη οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (ηλικιωμένοι, παιδιά, άτομα με αναπνευστικά προβλήματα κ.ο.κ.), ενώ δέκα λεωφορεία των ΚΤΕΛ Χαλκιδικής βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να τους μεταφέρουν προς την Ιερισσό.

Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, η φωτιά μαίνεται στην ευρύτερη δασική περιοχή της Ουρανούπολης, φτάνοντας κοντά σε εξοχικές κατοικίες που βρίσκονται διάσπαρτες κοντά στο δάσος, χωρίς ωστόσο να απειληθούν ξενοδοχειακές μονάδες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Κεντρικής Μακεδονίας, η κίνηση των οχημάτων διεκόπη στους δρόμους που οδηγούν στους οικισμούς της Ουρανούπολης, της Τρυπητής και των Νέων Ρόδων.

Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 12:30.

Εξαιτίας της φωτιάς και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που έχει δημιουργηθεί κάποιοι παραθεριστές αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την Ουρανούπολη.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, δεν εκκενώθηκαν τουριστικές μονάδες που βρίσκονται στα όρια του οικισμού.

Kανένα απολύτως πρόβλημα δεν υπάρχει στην Ουρανούπολη, καθώς και στα Νέα Ρόδα και την Τρυπητή διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στο ΑΜΠΕ. Όπως είπε, υπήρξαν ορισμένες αποχωρήσεις πελατών νωρίς τα ξημερώματα, όταν η εικόνα δεν ήταν σαφής σε σχέση με την εξέλιξη της πυρκαγιάς, ωστόσο, όπως διευκρίνισε, επρόκειτο για μεμονωμένες περιπτώσεις.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής Ν.Τσιόγκας, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, διευκρίνισε ότι η δύναμη της πυροσβεστικής στην Ουρανούπολη ξεπερνά τους 100 άνδρες με 30 οχήματα, 7 αεροπλάνα.

Το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τοπική κοινότητα Ουρανούπολης, κατόπιν σχετικού αιτήματος από τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου.

Στην Ουρανούπολη έχει σπεύσει κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενώ,παράλληλα, έχουν κινητοποιηθεί εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης από τη Θεσσαλονίκη. Ακόμη έχει ζητηθεί η συνδρομή των Δήμων του νομού Χαλκιδικής, αλλά και των Δήμων των υπολοίπων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας που βρίσκονται σε ετοιμότητα για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Ψυχραιμία, σύνεση, συντονισμό και πιστή τήρηση των οδηγιών των Αρχών από τους πολίτες συνέστησε ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή την πυρκαγιά. Ο υπουργός επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης την Ουρανούπολη παρακολουθώντας από κοντά τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024