Πτώση 8,3% στην αξία του κλάδου υπηρεσιών πληροφορικής στην Ελλάδα το 2012
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC η αξία της αγοράς των υπηρεσιών πληροφορικής (IT services) στην Ελλάδα το 2011 διαμορφώθηκε στα 614,42 εκατ. δολάρια, παρουσιάζοντας μείωση 3,6% σε σχέση με το 2010. Σε ευρώ η πτώση ήταν 8,6%.
Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων όσον αφορά στις υπηρεσίες πληροφορικής προέρχεται κυρίως από το χώρο της ολοκλήρωσης έργων πληροφορικής (systems integration) και ακολουθούν τομείς όπως το λογισμικό, η υποστήριξη εξοπλισμού και η εγκατάσταση συστημάτων και εφαρμογών.
Η ελληνική αγορά υπηρεσιών πληροφορικής επηρεάζεται από την κρίση και η αξία του κλάδου αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω κατά 8,3% το 2012. Η IDC προβλέπει πως την περίοδο 2012-2016 ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης θα είναι αρνητικός κατά 1,3% με αποτέλεσμα το 2016 η συνολική αξία της αγοράς υπηρεσιών πληροφορικής στην Ελλάδα να διαμορφωθεί στα 576,68 εκατ. δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το blueberry είναι superfood (έστω κι αν δεν του φαίνεται)
- Σοβαρές παθήσεις στον εγκέφαλο προκαλεί η ατμοσφαιρική ρύπανση
- Τα μυστικά της συνταξιοδότησης για γονείς ανηλίκων
- Ο Μαγγελάνος πέρα από τον μύθο – Ήρωας, κατακτητής ή κάτι πιο σκοτεινό;
- Η μια λέξη που μπορεί να σώσει τη σχέση
- «Sinatra The Musical»: Η πρεμιέρα της μεγάλης θεατρικής παραγωγής τον Ιούνιο στο Λονδίνο



