Ελληνική επιτυχία στον αγώνα Formula Student στη Γερμανία
Mε επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια της Aristotle Racing Team στον αγώνα της Formula Student, η οποία έγινε την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στo Hockenheim.
Το νέο αγωνιστικό μονοθέσιο της Aristotle Racing Team βοήθησε στη διάκριση της Ελληνικής ομάδας στους αγώνες που έγιναν στο Hockenheim της Γερμανίας. Εκεί ανάμεσα σε σε 150 ομάδες πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο, οι Έλληνες κατέλαβαν την 23η θέση.
Το φετινό μονοθέσιο ήταν πολύ εξελιγμένο σε σχέση με τα προηγούμενα αγωνιστικά του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αφού η ομάδα των φοιτητών πέτυχε να μειώσει το κέντρο βάρους του, τοποθέτησε καινούργια ανάρτηση, μείωσε το βάρος του κατά 10% και αναβάθμισε τον κινητήρα.
Οι αγώνες Formula Student περιλαμβάνουν δύο μέρη: Το στατικό και το αγωνιστικό. Στο πρώτο γίνεται ο έλεγχος προδιαγραφών του οχήματος, η τήρηση των κανονισμών και παρουσιάζονται λύσεις για την κίνηση και τον σχεδιασμό.
Ακολουθεί το αγωνιστικό μέρος του διαγωνισμού: Αγώνες επιτάχυνσης, κατάταξης για αντοχή στα 22 χιλιόμετρα, οικονομία κατανάλωσης καυσίμου. Από αυτά προκύπτουν οι συνολικές βαθμολογίες των ομάδων, που τις κατατάσσουν σε αντίστοιχες θέσεις.
Στο διαγωνισμό επιτάχυνσης το μονοθέσιο του ελληνικού πανεπιστημίου κατέλαβε την 12η θέση,στην ανάλυση κόστους πήρε την 29η θέση, στον σχεδιασμό κινητήρα την 31η, στην οικονομία καυσίμου την 36η και στη δοκιμασία αντοχής την 25η. Η συνολική βαθμολογία της ομάδας της έδωσε την 23η θέση της γενικής κατάταξης.
Φέτος, η ομάδα αρίθμησε 26 ενεργούς φοιτητές. Το συνολικό εγχείρημα, σχεδιασμού, κατασκευής και συμμετοχής στους αγώνες, ανέρχεται περίπου στις 100.000 ευρώ, που καλύπτεται κυρίως από χορηγίες εταιρειών.
auto.in.gr
- Δημοπράτηση έργου ανέγερσης του 7ου διθέσιου Νηπιαγωγείου από το Δήμο Μυτιλήνης
- Εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού στο Μπανγκλαντές
- «Τρέλα» στο Μεξικό για την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ: Πάρτι από 150.000 οπαδούς στους δρόμους (vids)
- Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου παρουσίασε το υπό κατασκευή, πρώτο κτήριο μηδενικών εκπομπών στη Λέσβο
- Ελένη Φουρέιρα: «Αν πω ότι είμαι από την Αλβανία, δεν νομίζω ότι θα μου δοθούν ίσες ευκαιρίες»
- Καβάλα: Έληξε η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για διαρροή μόλυβδου από φορτηγό στην Εγνατία
- Δυσαρέσκεια στη Βαλένθια με Μαρτίνεθ: Γιατί ξέσπασε ο γενικός διευθυντής των «νυχτερίδων»
- Πόσα έσοδα από κρυπτονομίσματα είχε ο Ντόναλντ Τραμπ το 2025;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-136x85.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442