«Οκτώ στα οκτώ» για τη Νότια Κορέα στο χάντμπολ γυναικών
Ένα εκπληκτικό ρεκόρ διατήρησε και επιμήκυνε σήμερα στο Λονδίνο η γυναικεία ομάδα χάντμπολ της Νότιας Κορέας. Χάρη στη νίκη της με 24-23 επί της Ρωσίας, στον προημιτελικό του Ολυμπιακού τουρνουά, οι Ασιάτισσες εξασφάλισαν την παρουσία τους στην τετράδα για όγδοη φορά σε ισάριθμες συμμετοχές σε Ολυμπιακούς αγώνες.
Ένα εκπληκτικό ρεκόρ διατήρησε και επιμήκυνε σήμερα στο Λονδίνο η γυναικεία ομάδα χάντμπολ της Νότιας Κορέας. Χάρη στη νίκη της με 24-23 επί της Ρωσίας, στον προημιτελικό του Ολυμπιακού τουρνουά, οι Ασιάτισσες εξασφάλισαν την παρουσία τους στην τετράδα για όγδοη φορά σε ισάριθμες συμμετοχές σε Ολυμπιακούς αγώνες.
Η Νότια Κορέα πρωτοεμφανίστηκε στο άθλημα το 1984 στο Λος Αντζελες και έκτοτε δεν έχει μείνει ποτέ εκτός ημιτελικών, έχοντας κατακτήσει στο διάστημα αυτό δύο χρυσά (Σεούλ και Βαρκελόνη), τρία ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο, μένοντας εκτός βάθρου μόνο στο Σίδνεϊ.
Η σημερινή αναμέτρηση με τη Ρωσία, που ήταν φιναλίστ πριν τέσσερα χρόνια στο Πεκίνο, ήταν δραματική και είχε ως μεγάλη πρωταγωνίστρια την τερματοφύλακα της Νότιας Κορέας, Χούι Τζου, η οποία πραγματοποίησε στα τελευταία λεπτά καθοριστικές επεμβάσεις, αποκρούοντας μεταξύ άλλων και πέναλτι.
Πλέον, η σταθερότερη δύναμη του γυναικείου χάντμπολ θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό της Πέμπτης την κάτοχο του τίτλου Νορβηγία, από την οποία είχε ηττηθεί στον ημιτελικό του 2008.
Το άλλο ζευγάρι είναι αυτό της Ισπανίας με το Μαυροβούνιο που επικράτησε της Γαλλίας με 23-22 στον τελευταίο χρονικά προημιτελικό.
Προημιτελικά:
Νορβηγία – Βραζιλία 21-19
Κορέα – Ρωσία 24-23
Ισπανία – Κροατία 25-22
Γαλλία – Μαυροβούνιο 22-23
Η τετράδα των ημιτελικών της Πέμπτης:
Νορβηγία – Νότια Κορέα
Ισπανία – Μαυροβούνιο
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πλαταμώνας: Σκηνές πανικού σε άγρια συμπλοκή ανηλίκων – Ένας τραυματίας
- Πότε έρχεται στην Ελλάδα ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ για τον Ολυμπιακό
- Ιταλία: 43χρονος άνδρας στη Μπολόνια πέθανε από ανακοπή καρδιάς την ώρα αστυνομικού ελέγχου
- Πιερία: Σορός σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε στην παραλία του Κορινού
- Η Μελόνι ζητά την απονομή χάριτος σε κοσμηματοπώλη που σκότωσε ληστές – «Ποιος μπορεί να τον κρίνει;», είπε
- Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Ρικ Φαν Ντρόνγκελεν

