Σε «ενδοσκόπηση» καλεί τις ΗΠΑ ο Ομπάμα για μείωση της βίας μετά το Ουινσκόνσιν
Μετά την ένοπλη επίθεση στο ναό Σιχ στο Ουινσκόνσιν, που κόστισε τη ζωή σε έξι πιστούς, και με νωπές ακόμη τις μνήμες από το μακελειό στην πρεμιέρα του Μπάτμαν στο Ντένβερ, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε την αμερικανική κοινωνία σε «ενδοσκόπηση» για μείωση της βίας. Το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα της οπλοκατοχής γίνεται περίπου ταμπού σε προεκλογικές περιόδους, και έτσι, όπως και μετά το Ντένβερ, ο Ομπάμα διάλεξε πολύ προσεκτικά τα λόγια του με τα οποία επισήμανε ότι τέτοιου είδους περιστατικά σημειώνονται «υπερβολικά συχνά».
Μετά την ένοπλη επίθεση στο ναό Σιχ στο Ουινσκόνσιν, που κόστισε τη ζωή σε έξι πιστούς, και με νωπές ακόμη τις μνήμες από το μακελειό στην πρεμιέρα του Μπάτμαν στο Ντένβερ, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε την αμερικανική κοινωνία σε «ενδοσκόπηση», όπως είπε, για μείωση της βίας.
«Όλοι μας αναγνωρίζουμε ότι τέτοια φρικαλέα, τραγικά γεγονότα σημειώνεται με υπερβολικά μεγάλη συχνότητα» ανέφερε τη Δευτέρα ο Ομπάμα, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν χρειάζεται αυστηρότερο πλαίσιο για την οπλοκατοχή.
Όσον αφορά τα κίνητρα του δράστη, ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε πως εάν αποδειχθεί, όπως φαίνεται, ότι ήταν «η εθνικότητα όσων βρίσκονταν στο ναό, o αμερικανικός λαός πρέπει να καταδικάσει τέτοιες συμπεριφορές».
Το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα της οπλοκατοχής γίνεται περίπου ταμπού σε προεκλογικές περιόδους, και έτσι, όπως και μετά το Ντένβερ, ο Ομπάμα διάλεξε πολύ προσεκτικά τα λόγια του -ώστε να αποφύγει αναφορές που θα εξόργιζαν όσους υποστηρίζουν την οπλοκατοχή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Ιράν προχωρά στην κατάσχεση δύο πλοίων – Οι ΗΠΑ υποβαθμίζουν την εξέλιξη
- Οι ΗΠΑ τιμωρούν το Ιράκ για να το αναγκάσουν να εξαρθρώσει τις φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές
- ΟΗΕ: Επικρίσεις για την ατολμία του από τη Ρεβέκα Γκρίνσπαν, υποψήφια για το αξίωμα της Γενικής Γραμματέα
- Λίβανος: «Ενδέχεται να συνιστούν εγκλήματα πολέμου» οι επιθέσεις κατά κυανοκράνων, λέει ο Γκουτέρες
- Λίβανος: Η πρεσβεία των ΗΠΑ προτρέπει τους Αμερικανούς να φύγουν από τη χώρα
- Γάζα: 5 νεκροί, ανάμεσά τους 3 παιδιά, από ισραηλινά πυρά κοντά σε τέμενος
