Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για το επερχόμενο κύμα καύσωνα
Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε την Κυριακή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιώντας για την άνοδο που θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις προσεχείς ημέρες στη χώρα, φθάνοντας στα ηπειρωτικά τους 41 και κατά τόπους τους 42 βαθμούς Κελσίου. Το νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να υποχωρήσει την Παρασκευή.
Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε την Κυριακή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιώντας για την άνοδο που θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις προσεχείς ημέρες στη χώρα, φθάνοντας στα ηπειρωτικά τους 41 και κατά τόπους τους 42 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτικά, τη Δευτέρα στα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φθάσει τους 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τους 36 και κατά τόπους τους 37 βαθμούς.
Την Τρίτη και την Τετάρτη στα ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα φθάσει τους 41 και κατά τόπους τους 42 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τους 38 και κατά τόπους τους 39 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 37 βαθμούς Κελσίου.
Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη βόρεια Ελλάδα αλλά στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Την Παρασκευή η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα.
Την Παρασκευή και το Σάββατο, μάλιστα, η ΕΜΥ προβλέπει άστατο και κατά περιόδους νεφελώδη καιρό στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες, οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παπαμίκος για Νέα Τούμπα και αθλητικό κέντρο: «Είναι το ιδανικό σημείο μετάβασης για τον ΠΑΟΚ»
- Επίσκεψη της νέας Πρέσβειρας της Ιρλανδίας στο Ιστορικό Δημαρχείο Κέρκυρας
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τα ταλέντα του αύριο στο Summer Camp 2026
- Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ για τους πυροβολισμούς του 89χρονου σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο
- «Έχω παιδιά»: Ο Τάσος… star, η γιαγιά-δικηγόρος σε δράση και Gen Z τρέλες απόψε στο MEGA
- Για τεράστια στεγαστική πίεση έκανε λόγο ο Δήμαρχος Ιωαννιτών
- Διπλή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ σε Εφετείο και Πατήσια για τη σύλληψη του 89χρονου «πιστολέρο»
- Κρήτη: Ένας 93χρονος οδηγός παραβίασε ΣΤΟΠ και συγκρούστηκε με μηχανή – Στην εντατική ο ανήλικος οδηγός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442