Συνελήφθη δραπέτης φυλακών που είχε σκοτώσει δύο αστυνομικούς το 1990
Συνελήφθη στο Χαλάνδρι ένας 45χρονος δραπέτης των φυλακών, ο οποίος είχε σκοτώσει δύο αστυνομικούς και καταζητούνταν από τις 25 Ιανουαρίου 2011, καθώς δεν επέστρεψε μετά από 11ήμερη άδεια που του είχε χορηγηθεί από τις φυλακές Αγιάς. Ο 45χρονος εξέτιε ποινή κάθειρξης δις ισόβια για τη δολοφονία δύο αστυνομικών το 1990 στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Συνελήφθη στο Χαλάνδρι ένας 45χρονος δραπέτης των φυλακών, ο οποίος είχε σκοτώσει δύο αστυνομικούς και καταζητούνταν από τις 25 Ιανουαρίου 2011, καθώς δεν επέστρεψε μετά από 11ήμερη άδεια που του είχε χορηγηθεί από τις φυλακές Αγιάς.
Ο 45χρονος εξέτιε ποινή κάθειρξης δις ισόβια για τη δολοφονία δύο αστυνομικών το 1990 στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι μάρκας «Γκλοκ», με γεμιστήρα με οκτώ φυσίγγια και ένα κινητό τηλέφωνο.
Επίσης, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι όπου διέμενε, οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε ένα μίνι οπλοστάσιο. Ειδικότερα εντοπίστηκαν ένα ημιαυτόματο όπλο τύπου «Σκόρπιον» με δυο γεμιστήρες, ένα πιστόλι με γεμιστήρες, δυο κυνηγετικές καραμπίνες, 173 φυσίγγια, δυο δενδρύλλια κάνναβης, ένα χιτώνιο με διακριτικά Ελληνικής Αστυνομίας, (στολή εκστρατείας) με διακριτικά Ειδικού Φρουρού, ένας πολυκαναλικός ασύρματος, κιάλια, ένα φορητό τηλεσκόπιο, μια πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας μοτοσικλέτας και δυο μοτοσικλέτες για την μία εκ των οποίων είχε δηλωθεί κλοπή.
Επίσης, στο σπίτι ήταν και μια 41χρονη φίλη του συλληφθέντα, η οποία κατείχε μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους 2,04 γραμμαρίων.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία της γυναίκας, η οποία και συνελήφθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια ζώνη εξάρτησης αστυνομικού, ένας πτυσσόμενος σουγιάς, ένα φυσίγγιο των 9 χιλιοστών και τρία κινητά τηλέφωνα.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν εντός της ημέρας στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59