Κερδίζουμε χρήμα χάρη στην κρίση στην Ευρωζώνη, αναγνωρίζει και η Bild
Τα καλά νέα της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη για την γερμανική οικονομία περιγράφει η εφημερίδα Bild, γνωστή για τις επιθέσεις της κατά της Ελλάδας. «Η Γερμανία κερδίζει χρήματα χάρη στην κρίση του ευρώ» γράφει, υπολογίζοντας τα οφέλη σε 70-100 δισ. ευρώ.
Η γερμανική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Bild, γνωστή για τις επανειλημμένες επιθέσεις της εναντίον της Ελλάδας και την υποστήριξη ευρωσκεπτικιστικών θέσεων, υποστήριξε σε σημερινό της μακροσκελές άρθρο ότι «η Γερμανία κερδίζει χρήματα χάρη στην κρίση του ευρώ».
Ειδικά το Κράτος και οι καταναλωτές επωφελούνται από τα χαμηλά επιτόκια, σημείωσε η εφημερίδα σε άρθρο της και συνεχίζει:
«Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κερδίζει μάλιστα χρήματα ακόμα κι όταν δανείζεται, χάρη στα αρνητικά επιτόκια για τα δεκαετή γερμανικά ομόλογα.
» Τους τελευταίους 30 μήνες η Γερμανία έχει εξοικονομήσει πάνω από 60 δισ. ευρώ μέσω της αναχρηματοδότησης του χρέους της» ανέφερε, επικαλούμενη έναν αναλυτή.
Στο ποσό αυτό, συνεχίζει η εφημερίδα, αν προστεθεί και η αύξηση των φορολογικών εσόδων, η εξοικονόμηση φτάνει τα 70-100 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο τομέας των ακινήτων επωφελείται επίσης από τα χαμηλά επιτόκια, όπως και οι καταναλωτές οι οποίοι λαμβάνουν πιστώσεις και οι τράπεζες οι οποίες ανακεφαλαιοποιούνται με χαμηλό κόστος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ακόμα, οι γερμανικές εξαγωγικές επιχειρήσεις επωφελούνται από την πτώση της ισοτιμίας του ευρώ, που αυξάνει την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους, συμπεραίνει η Bild.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Πυροσβέστες διέσωσαν ηλικιωμένη και τέσσερα σκυλιά σε φωτιά στην Καλλιθέα
- Πιερρακάκης: Ζητεί από το ΝΣΚ να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τα θύματα σε Τέμπη, Μάτι και Μάνδρα
- Η FIFA θέλει υποχρεωτικό U21 στην ενδεκάδα: επανάσταση ή παρέμβαση στο ποδόσφαιρο;
- Sumud Flotilla: Αντιδράσεις για το ρεσάλτο των ισραηλινών σε σκάφη του στόλου για τη Γάζα, ενώ έπλεε ανοιχτά της Κρήτης
- Το «Τάμα» για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο
- Η διαπραγμάτευση στη σύγκρουση ΗΠΑ-Ιράν δείχνει αδιέξοδη – Ίσως είναι ο ψυχρός πόλεμος της εποχής μας
- «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι» – Θρήνος στην Ηλεία για τον 13χρονο που σκοτώθηκε με πατίνι
- Ο Τραμπ τιμωρεί τη Γερμανία του Μερτς – Οι ΗΠΑ εξετάζουν τη μείωση των στρατευμάτων τους στη χώρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 30.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/tao-yuan-W-Fptl6DW0g-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442