Αθώες δηλώνουν οι Pussy Riot ενώπιον ρωσικού δικαστηρίου
Ενώπιον ρωσικού δικαστηρίου εμφανίστηκαν τη Δευτέρα τα τρία μέλη του γυναικείου πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, που κατηγορούνται για χουλιγκανισμό. Οι τρεις γυναίκες, οι οποίες είχαν διοργανώσει συναυλία κατά του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε καθεδρικό ναό δήλωσαν αθώες.
Ενώπιον ρωσικού δικαστηρίου εμφανίστηκαν τη Δευτέρα τα τρία μέλη του γυναικείου πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, που κατηγορούνται για χουλιγκανισμό.
Το συγκρότημα είχε διοργανώσει συναυλία κατά του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν σε καθεδρικό ναό.
Κατά την έναρξη της δίκης η Ναντέτσα Τολοκονίκοβα, η Μαρία Αλεκίνα και η Γεκατερίνα Σαμούτσεβιτς οδηγήθηκαν στο δικαστήριο με χειροπέδες και οδηγήθηκαν σε ένα κελί με αλεξίσφαιρο τζάμι.
Οι τρεις γυναίκες δήλωσαν αθώες.
Η Ναντέτσα Τολοκονίκοβα είπε ότι δεν δηλώνουν ένοχες, αλλά τόνισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι έτοιμες να απολογηθούν για τον πόνο που προκάλεσε η συναυλία τους στον καθεδρικό ναό.
Μάλιστα, η Μαρία Αλεκίνα δήλωσε ότι η διοργάνωση της συναυλίας στον καθεδρικό αποτελεί «διοργανωτικό λάθος», αλλά τόνισε ότι έγινε ποινική υπόθεση «ως αποτέλεσμα της επιρροής των πολιτικών, των αρχών επιβολής του νόμου και των πνευματικών ελίτ».
Τον περασμένο Φεβρουάριο οι τρεις νεαρές γυναίκες –δύο από τις οποίες είναι μητέρες– μπήκαν αιφνιδιαστικά σε χώρο που προορίζονταν για ιερείς στο ναό του Σωτήρα Χριστού και άρχισαν να τραγουδούν κατά του τότε πρωθυπουργού και νυν προέδρου.
Οι Pussy Riot συνελήφθησαν μετά το περιστατικό και κρατούνται από τον Απρίλιο παρά τις εκκλήσεις για την απελευθέρωσή τους.
Σε συνέντευξή του στους βρετανικούς Times, ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε ότι εξαρτάται από το δικαστήριο να κρίνει εάν οι γυναίκες έχουν διαπράξει έγκλημα.
Οι υποστηρικτές του συγκροτήματος μιλούν για πολιτικά υποκινούμενη δίκη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δολοφονία Δασκαλάκη: Τι αποφάσισαν κάτοικοι και φορείς για την παραβατικότητα των βοσκών
- Η Μπαρτσελόνα ρίχνει πόρτα στον Λεάο που …βλέπει την Τότεναμ
- LIVE: Ελλάδα – Πορτογαλία
- Tσάντες χρυσός: Millennials και Gen Z συλλέκτες και έξι ιστορικά ρεκόρ σε δημοπρασία Hermès και Dior
- «Επτά χρόνια ψέματα, χαμένες ευκαιρίες, διαφθορά» – Συνέντευξη Τύπου της ΕΛΑΣ για την επταετία Μητσοτάκη
- Επτάχρονη περιφερόταν μόνη της στους δρόμους της Θεσσαλονίκης – Συνελήφθη ο πατέρας της

