Νέα καταδικαστική απόφαση για την Κ.Μπουρμπούλια για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου
Σε κάθειρξη 12 ετών καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου κατά τη διετία 1999-2000 (μετοχές-«φούσκες»). Ποινές επεβλήθησαν σε δέκα ακόμα κατηγορούμενους, οι οποίοι όμως αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς το δικαστήριο τους αναγνώρισε -κατά περίπτωση- τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, ενώ η ποινή τους έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό.
Σε ποινή 12 ετών καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου κατά τη διετία 1999-2000 (μετοχές-«φούσκες»).
Η Κ. Μπουρμπούλια, η οποία κρίθηκε ένοχη για κατάχρηση εξουσίας και ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος, κρατείτο ήδη για την υπόθεση του λεγόμενου παραδικαστικού κυκλώματος.
Ποινές επεβλήθησαν σε δέκα ακόμα κατηγορούμενους, οι οποίοι όμως αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς το δικαστήριο τους αναγνώρισε -κατά περίπτωση- τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, ενώ η ποινή τους έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό.
Για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καταδικάστηκαν οι:
- Τρύφων Αποστολόπουλος, επιχειρηματίας, σε κάθειρξη 10 ετών.
- Παναγιώτης Πανούσης, της εταιρείας ΑΤΤΙΚΑΤ ΑΤΕ, η οποία είχε εξαγοράσει και την ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ σε κάθειρξη 8 ετών.
- Κων.Τσέλος, διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΑΤ, σε 8 χρόνια.
- Μ.Γαβαλάκης, Δ.Λέκκας, και Γ.Μελλάς σε κάθειρξη 5 ετών.
- Θ.Κονταράτος, Ε.Βαλλής, Ν.Μιχαλιός και σε φυλάκιση 3 ετών.
Αθώοι κηρύχθηκαν οι Σ.Αργυρίου, Β.Καλούδης, Θ.Παπαμανώλης, Β.Γιαπισίκογλου και Π.Φικίρης.
Σύμφωνα με τις Αρχές, στους τραπεζικούς λογαριασμούς της ανακρίτριας στην τράπεζα UBS της Ζυρίχης βρέθηκαν περίπου 400.000 ευρώ.
Σε έναν από τους λογαριασμούς αυτούς, δικαιούχος του οποίου ήταν και ο δικηγόρος , χρήματα είχε καταθέσει ο Τρύφων Αποστολόπουλος, μέσω των υπεράκτιων εταιρειών Plexus Corporation και Vega International Corporation.
Σύμφωνα πάντως με την Κ. Μπουρμπούλια το ποσό αυτό δεν ήταν προϊόν χρηματισμού της, αλλά το αντίτιμο χρυσών λιρών που προέρχονταν από τον πατέρα της τις οποίες εξαργύρωσε ο Τρ. Αποστολόπουλος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χωρίς Tαβάρες η Ρεάλ Μαδρίτης στο Final Four, αμφίβολος και ο Άλεξ Λεν
- Κυτταρική θεραπεία υπόσχεται μόνιμη αντιμετώπιση του HIV με μία μόνο δόση
- Πακιστάν: Δέκα νεκροί μετά από έκρηξη σε αγορά, σύμφωνα με την αστυνομία
- Η αφιέρωση του χρυσού μεταλλίου από τη Στέλλα Μαρεντάκη στον αδερφό της που είναι στο φάσμα του αυτισμού
- O Πέδρο Αλμοδόβαρ δεν φοβάται τίποτα – Η γενοκτονία στη Γάζα, τα σιωπηλά Όσκαρ και το δειλό Χόλιγουντ
- ΔΕΗ Tour of Hellas 2026 – Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου και της βιώσιμης μετακίνησης με την ενέργεια της ΔΕΗ

