
Από την 1η Αυγούστου σε ισχύ η νέα συλλογική σύμβαση στο εμπόριο με μειώσεις 6,7%
Για «χρυσή τομή» και «αμοιβαίο όφελος» εργοδοτών και εργαζομένων, χωρίς κρατική παρέμβαση ή προσφυγή στη διαιτησία, κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών- Βιοτεχνών-Εμπόρων και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, μετά την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας στον κλάδο του εμπορίου.
Για «χρυσή τομή» και «αμοιβαίο όφελος» εργοδοτών και εργαζομένων, χωρίς κρατική παρέμβαση ή προσφυγή στη διαιτησία, κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών- Βιοτεχνών-Εμπόρων και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, μετά την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας στον κλάδο του εμπορίου.
«Οι μικρομεσαίοι εργοδότες του ελληνικού εμπορίου καταφέραμε με ειλικρίνεια να βρούμε οδούς συνεννόησης με τους εργαζόμενους, ανοίγοντας νέους δρόμους στις διαπραγματεύσεις και κρατώντας τις συλλογικές συμβάσεις ζωντανές», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι δύο οργανώσεις.
Η σύμβαση προβλέπει μειώσεις αποδοχών κατά 6,7% και επαναφορά τους στα επίπεδα του 2009.
Ενδεικτικά, για τους πωλητές ο βασικός εισαγωγικός μισθός διαμορφώνεται στα 860 ευρώ (651,53 καθαρά), για το προσωπικό γραφείου στα 793 (603,52 καθαρά), για τις γραμματείς στα 843 (639,36 καθαρά) και για τους λογιστές στα 941 ευρώ (709,59 καθαρά).
Η νέα κλαδική σύμβαση αφορά 800.000 εργαζόμενους στο εμπόριο και ισχύει από μεθαύριο Τετάρτη, 1η Αυγούστου.
Σε ξεχωριστή δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης επισημαίνει ότι «οι άνθρωποι της αγοράς καταφέραμε με αμοιβαίες υποχωρήσεις να συμφωνήσουμε και να υπογράψουμε τη μεγαλύτερη κλαδική σύμβαση στον ιδιωτικό τομέα και πιστεύουμε ότι θα μας ακολουθήσουν σύντομα και άλλοι κλάδοι».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 28χρονο για τη δολοφονία του Σταύρου Γεωργίου
- LIVE: Ντιναμό Κιέβου – ΠΑΟΚ
- Ενστάσεις της ΕνΔΕ για το νομοσχέδιο Φλωρίδη και το αυτοδιοίκητο της δικαστικής λειτουργίας
- Εγκαίνια για τον Αυτοκινητόδρομο Ε65 – Δείτε Live
- Νεκρή νεαρή γυναίκα στην Άνω Σύρο – Βρέθηκε μαχαιρωμένη
- ΚΚΕ: Ενώ για τις λαϊκές ανάγκες «δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα», ο λαός καλείται να ματώσει ξανά για εξοπλισμούς