Πρώτες στην προκριματική τους σειρά Τσιάβου/Γιατζίδου
Εξαιρετικό ξεκίνημα έκανε το ελληνικό δίδυμο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου με χρόνο 7:03:66 τερμάτισαν πρώτες στην προκριματική τους σειρά και πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά, θα διεξαχθούν την Πέμπτη, 2 Αυγούστου.
Εξαιρετικό ξεκίνημα έκανε το ελληνικό δίδυμο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου με χρόνο 7:03:66 τερμάτισαν πρώτες στην προκριματική τους σειρά και πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά, θα διεξαχθούν την Πέμπτη, 2 Αυγούστου.
Το ελληνικό πλήρωμα και μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας για ένα μετάλλιο ήταν πρώτο από την αρχή, ξέφυγε με μεγάλη απόσταση από τις αντιπάλους και πέρασε το φίνις με χαρακτηριστική άνεση και επίδοση 7:03.66.
«Είναι καλό που δεν έχουμε άλλη μία κούρσα την Τρίτη. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν υπάρχουν φαβορί. Γίνεται μία ανακατάταξη πληρωμάτων. Διαπιστώνουμε ότι κάποια πληρώματα που θεωρούσαμε πως ήταν πιο πίσω από κάποια άλλα παρουσιάζονται πιο δυνατά. Στόχος είναι να περάσουμε στον τελικό. Από εκεί και πέρα όλα θα πάνε καλά», δήλωσε η Αλεξάνδρα Τσιάβου.
Η Χριστίνα Γιαζιτζίδου με τη σειρά της είπε: «Ήταν μία αναγνωριστική κούρσα για μένα. Θέλαμε να δοκιμάσουμε τη βάρκα μας. Κάναμε ένα καλό βήμα, κοιτάμε το επόμενο με προσοχή. Όλοι οι αντίπαλοι είναι υπολογίσιμοι εδώ που έχουμε φτάσει. Τα πάντα παίζονται στις λεπτομέρειες. Ελπίζουμε να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση».
Απευθείας πρόκριση εξασφάλισαν και οι δεύτερες στην ίδια προκριματική σειρά, Μπρόουνεν Ουότσον, Χάνα Έβρι-Χολ από την Αυστραλία με 7:05.30. Ο τελικός του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο, 4 Αυγούστου.
Συνολικά έξι πληρώματα εξασφάλισαν την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών, μέσω των τριών προκριματικών σειρών. Ως πρώτες της 2ης προκριματικής σειράς, οι Γιαζιτζίδου/Τσιάβου έκαναν το πρώτο βήμα στην προσπάθεια ν’ ανέβουν στο βάθρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Οι δύο αθλήτριες αγωνίζονται στα ημιτελικά την ερχόμενη Πέμπτη, 2 Αυγούστου με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου, 4 Αυγούστου.
Οι αντίπαλοι του ελληνικού διδύμου
Στα ημιτελικά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών, αγώνες που θα διεξαχθούν την Πέμπτη (2/8) εξασφάλισαν την απευθείας πρόκριση οι:
1η Προκριματική Σειρά ΧΩΡΑ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΠΙΔΟΣΗ Μεγάλη Βρετανία (Χόσκινγκ, Κόουπλαντ) 6:56.97 Δανία (Τόμσεν, Ρασμούσεν) 6:59.94
Μετά την ήττα της ΑΕΚ στον τελικό του BCL από τη Ρίτας, ο Σάκοτα αποκάλυψε το προαίσθημά του για το μεγάλο προβάδισμα της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε και στην τελευταία επίθεση στην κανονική περίοδο.
Ο 57χρονος Μπάρι Ντρούιτ Μπάρλοου και ο σύντροφος κατηγορούνται ότι βίαζαν και εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά νεαρούς άνδρες. Είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλοι, ο πρώτος με παιδί μέσω παρένθετης μητέρας.
Απίστευτη αυτοκτονία της ΑΕΚ στον τελικό του BCL, καθώς αν και βρέθηκε ακόμη και στο +20 απέναντι στη Ρίτας, τελικά ηττήθηκε με 92-86 στην παράταση «δωρίζοντας» την κούπα στους Λιθουανούς.