Υπέρ της επέκτασης της χρηματοδοτικής στήριξης για την Ελλάδα ο Χ. Αλμούνια
Την άποψη ότι η Ευρωζώνη θα πρέπει να είναι έτοιμη να χορηγήσει περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα εξέφρασε σήμερα, Τετάρτη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανταγωνιστικότητας Χοακίν Αλμούνια σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Dow Jones. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο Ισπανός Επίτροπος έθεσε ως προϋπόθεση για την επέκταση της χρηματοδοτικής στήριξης η Ελλάδα να τηρήσει τους όρους της δεύτερης δανειακής σύμβασης.
Την άποψη ότι η Ευρωζώνη θα πρέπει να είναι έτοιμη να χορηγήσει περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα εξέφρασε σήμερα, Τετάρτη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανταγωνιστικότητας Χοακίν Αλμούνια σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Dow Jones.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο Ισπανός Επίτροπος έθεσε ως προϋπόθεση για την επέκταση της χρηματοδοτικής στήριξης, η Ελλάδα να τηρήσει τους όρους της δεύτερης δανειακής σύμβασης.
«Έχουν τεράστια προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Όμως δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματά τους μόνοι τους. Αν κάνουν αυτά για τα οποία έχουν δεσμευτεί, τότε οι θεσμοί της ΕΕ και τα άλλα μέλη της ΕΕ θα πρέπει να στηρίξουν την Ελλάδα», είπε, ενώ ερωτηθείς εάν αυτή η στήριξη συνεπάγεται προσθετά χρήματα, ο Επίτροπος απάντησε καταφατικά.
Οι δηλώσεις του κ. Αλμούνια ερμηνεύθηκαν ως έμμεση αναφορά στην ανάγκη κάλυψης των χρηματοδοτικών αναγκών που θα προκύψουν από ενδεχόμενη επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βιολάντα: «Με προσωρινή άδεια που είχε λήξει το 2022 λειτουργούσε το εργοστάσιο» – Τι λέει ο δικηγόρος συγγενών θυμάτων
- Δίκη υποκλοπών: Αμφισβήτησαν το πόρισμα της ΑΠΔΠΧ και μαρτυρίες οι συνήγοροι του Φέλιξ Μπίτζιου
- Η γάτα, το ποντίκι και η ΚΕΔ
- Ο σεναριογράφος του «Pulp Fiction» αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την τεχνητή νοημοσύνη, όσο το Χόλιγουντ αγωνιά
- Δίκη Βαλυράκη: Η κατάθεση ηλικιωμένου στον ανακριτή ανατρέπει τον ισχυρισμό των κατηγορουμένων
- ΑΠΘ: Κατατέθηκε το πόρισμα της ΕΔΕ για τα επεισόδια – «Οποιαδήποτε εκδήλωση θα πραγματοποιείται κατόπιν άδειας»



