Ευρεία σύσκεψη για το παραεμπόριο σε λιμάνια και νησιά
Ευρεία σύσκεψη, προκειμένου να εντατικοποιηθούν τα μέτρα για την καταπολέμηση του παρεμπορίου στα λιμάνια και στα νησιά έχει συγκαλέσει για σήμερα το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κ. Μουσουρούλης.
Ευρεία σύσκεψη, προκειμένου να εντατικοποιηθούν τα μέτρα για την καταπολέμηση του παρεμπορίου στα λιμάνια και στα νησιά έχει συγκαλέσει για σήμερα το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κ. Μουσουρούλης.
Στη σύσκεψη θα συμμετέχει ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Δημήτρης Μπαντιάς, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Νίκος Παπαγιανόπουλος, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης και εκπρόσωποι της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. (ΕΣΕΕ)
Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του πρώην υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, μέσα στο 2011 ελέγχθηκαν για προϊόντα απομίμησης, περισσότερες από έξι χιλιάδες επιχειρήσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα που υπερβαίνουν το 1,2 εκατ. ευρώ.
Η Ελλάδα δεσμεύει ετησίως, περίπου 22.000.000 τεμάχια προϊόντων απομιμήσεων, αριθμός που την τοποθετεί στην κορυφή του αντίστοιχου πίνακα στο σύνολο των κρατών μελών της ΕΕ. Ακολουθούν, η Ολλανδία με κατασχεμένα πέρυσι 18 εκατ. αντικείμενα, η Ιταλία με 13 εκατ. και η Βουλγαρία με 11 εκατ.
Την ίδια στιγμή, ο ετήσιος αριθμός των σχετικών υποθέσεων στις οποίες παρενέβησαν οι ελληνικές τελωνειακές αρχές ξεπερνά τις 250. Από το σύνολο των δεσμευμένων προϊόντων στην ΕΕ το 64,4% προέρχεται από την Κίνα, το 14,6% από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το 4,5% από την Αίγυπτο και το 4,1% από την Κύπρο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επέμβαση σε δεκάδες περιστατικά της πολιτικής προστασίας του Δήμου Πεντέλης λόγω κακοκαιρίας
- Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Οι πασχαλινές εκδηλώσεις της Μεγάλης Εβδομάδας
- Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Στο στόχαστρο δύο εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ
- Πλαφόν: Πρόστιμα 65.000 ευρώ σε πρατήρια καυσίμων στη Ρόδο
- Τι λέει ο Νικήτας Κακλαμάνης για τις νέες δικογραφίες του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Δεν έχουν φτάσει ακόμα στη Βουλή»
- NBA και Euroleague σε τροχιά σύγκλισης: Το μεγάλο παζάρι που θα κρίνει το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ
