Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Grand Prix Γερμανίας 2012 – Οι δηλώσεις των πρώτων F. Alonso: “Οι McLaren και Red Bull είχαν κάτι παραπάνω αλλά δεν ήταν αρκετό για να μας περάσουν”

Grand Prix Γερμανίας 2012 – Οι δηλώσεις των πρώτων F. Alonso: “Οι McLaren και Red Bull είχαν κάτι παραπάνω αλλά δεν ήταν αρκετό για να μας περάσουν”

Οι δηλώσεις των τριών πρώτων πριν οι αγωνοδίκες αλλάξουν το αποτέλεσμα αλλά και μετά τα αυθόρμητα λόγια του F. Alonso.

Αν η πρώτες δηλώσεις του F. Alonso σας έκαναν να σκεφτείτε πως αυτοί οι άνθρωποι είναι όντως άνθρωποι και δεν ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν (όπως όλοι νομίζουμε) διαβάστε τι είπαν στις επίσημες δηλώσεις των ομάδων.

Εδώ έχει φύγει η ένταση και ο αυθορμητισμός (εάν υπάρχει) και ότι είπαν αφορά τις κινήσεις τους στην πίστα.

Fernando Alonso (Ferrari) 1ος

«Ήταν ένας πολύ κλειστός αγώνας από την αρχή έως το τέλος. Δεν είχαμε εμείς το ταχύτερο μονοθέσιο. Οι McLaren και Red Bull είχαν κάτι παραπάνω αλλά δεν ήταν αρκετό για να μας περάσουν».

«Η ομάδα πήρε κάποιες στρατηγικές αποφάσεις που ήταν πολύ σωστές, για το χρόνο των δύο pit stop, και ήξερα ότι πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος, ειδικά στη στροφή 6, για υπερασπιστώ τη θέση μου χρησιμοποιώντας το KERS».

«Προσπάθησα όσο ήταν δυνατό να διαχειριστώ τα ελαστικά. Δεν είχα ούτε μια στιγμή για να χαλαρώσω αλλά νομίζω ότι ήμουν πιο ήρεμος από την ομάδα στο γκαράζ και στο pit wall και από τους θεατές στην τηλεόραση».

«Κοιτάζοντας πού βρισκόμασταν στη Jerez ή στον πρώτο αγώνα στην Αυστραλία, πρέπει να σκεφτώ όλους στο Maranello για τον τρόπο που αντέδρασαν σε αυτήν την κατάσταση».

«Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, να αποφύγουμε τα προβλήματα αξιοπιστίας ή στα pit stop και ξέρω ότι μπορώ να υπολογίζω στην καλύτερη ομάδα, την ομάδα που έχει συνηθίσει να κερδίζει».

«Αυτό που έχω να κάνω εγώ είναι να σκέφτομαι την οδήγησή μου και πώς θα βοηθήσω την ομάδα. Πάντα θέλω να δίνω το 100% και να δουλεύω νυχθημερόν προς αυτόν το στόχο».

«Δεν θέλω να πάει στην Ουγγαρία κάποιος καλύτερα προετοιμασμένος από εμένα, σωματικά ή πνευματικά, ή με μεγαλύτερο κίνητρο και πάντα θέλω να κερδίσω και αυτόν το διαγωνισμό που τρέχει παράλληλα με εκείνον στην πίστα».

«Περιμένω πάω καλά στη Βουδαπέστη και δεν υπάρχει λόγος να μην είμαστε απαισιόδοξοι. Ωστόσο, δεν ξεχνάω ότι Red Bull και McLaren είναι ταχύτερες».

«Είπα ότι ο Ιούλιος θα είναι κρίσιμος, με 75 βαθμούς να είναι διαθέσιμοι σε διάστημα 4 εβδομάδων και μέχρι τώρα έχουμε πάρει 43, οπότε πρέπει να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε τη δουλειά στην Ουγγαρία».

Sebastian Vettel Red Bull Racing 2ος

«Είχαμε καλό ρυθμό σήμερα, παρότι δεν είχα τη δυνατότητα να περάσω τον Fernando όταν τον πλησίαζα. Μάλιστα έχασα και μία θέση μετά από ένα pit stop του Jenson Button που μπήκε για αλλαγή ελαστικών πριν από μένα».

«Μερικούς γύρους νωρίτερα, έχασα χρόνο όταν ο Lewis Hamilton προσπάθησε να με περάσει ενώ βρισκόταν ένα γύρο πίσω».

«Στο τέλος του αγώνα, τα ελαστικά του Jenson είχαν φθαρεί και κατάφερα να καλύψω πάλι τη διαφορά. Το ερώτημα πλέον ήταν το πότε κι όχι το που θα προσπαθήσω να τον περάσω στα φρένα».

«Βρέθηκε στην εσωτερική αλλά δεν ήμουν σίγουρος που ακριβώς βρισκόταν, δεν τον είχα στο οπτικό μου πεδίο, αποφάσισα λοιπόν να του αφήσω χώρο, βγαίνοντας εκτός αγωνιστικής γραμμής, πατώντας στη γλιστερή βαμμένη έξοδο διαφυγής».

«Κατάφερα να παραμείνω μπροστά και να τον περάσω. Μοναδική μου πρόθεση ήταν να μη συγκρουστούμε και να του αφήσω αρκετό χώρο. Τον σέβομαι και δεν ήθελα να του κλείσω το δρόμο».

«Χάρηκα που ανέβηκα στο βάθρο στον εντός έδρας για εμένα αγώνα αλλά πρέπει να σεβαστώ την απόφαση των αγωνοδικών».

Jenson Button (McLaren – Mercedes) 3ος

«Είχα καλό αγώνα και πραγματικά το διασκέδασα εκεί έξω. Έκανα καλή εκκίνηση, μερικές καλές κινήσεις και με το Nico (Hulkenberg) και με τον Michael (Schumacher) και είχα δυνατό ρυθμό όλο το απόγευμα».

«Η προσπέραση του Sebastian (Vettel) ήταν πολύ απλό θέμα: οι κανονισμοί λένε πως δεν μπορείς να βγεις εκτός πίστας για να κερδίσεις πλεονέκτημα».

«Το θέμα είναι, πως θα υπήρχαν περισσότερες ευκαιρίες γι’ αυτόν πριν το τέλος του αγώνα, καθώς τα πίσω ελαστικά μου είχαν φθαρεί».

«Αυτό συνέβη γιατί είχα πιέσει πολύ ώστε να φτάσω τον Fernando (Alonso), το οποίο σήμαινε πως δεν είχε μείνει τίποτα για το υπόλοιπο του αγώνα. Ξεμείναμε από ελαστικό δύο γύρους πριν την καρό σημαία».

«Υπάρχουν δύο θετικά για να πάρουμε από το σημερινό αγώνα: πρώτον, παρόλο που αποδείχτηκε πολύ δύσκολη η προσπέραση, είμαστε μαζί με τις Ferrari και Red Bull από άποψη ταχύτητας».

«Το πακέτο αναβάθμισης δουλεύει καλά: αν μπορούμε να λύσουμε το θέμα των κατατακτηρίων, θα έχουμε πολύ καλή πιθανότητα να κερδίσουμε αγώνες αυτή τη σεζόν».

«Δεύτερον, παρόλο που υπάρχουν προφανώς αρνητικές συζητήσεις για τα pitstop μας, τα παιδιά έκαναν απίστευτη δουλειά. Το γρηγορότερό μου pitstop ήταν 2.31 δευτερόλεπτα
και μου παν πως είναι το γρηγορότερο στην ιστορία».

«Ήταν φαινομενικοί και έδωσαν τα πάντα σήμερα – όλη η προσπάθειά μας πραγματικά αποδίδει. Ήδη ανυπομονώ για την Ουγγαρία – είναι ένα ιδιαίτερο μέρος για μένα, και αισθάνομαι αισιόδοξος πως θα έχουμε ακόμα έναν σπουδαίο αγώνα την επόμενη εβδομάδα».

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο