Ομαδικό διακανονισμό επιδιώκουν τράπεζες που εμπλέκονται στη χειραγώγηση του Libor
Ομαδικό διακανονισμό για την πληρωμή προστίμων επιδιώκουν τράπεζες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο χειραγώγησης του Libor, καθώς θέλουν να αποφύγουν τη δημοσιοποίηση της εμπλοκής τους. Το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις συζητήσεις αποκάλυψε σήμερα, Παρασκευή, ότι οι συζητήσεις για το διακανονισμό βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο και δεν έχει καταστεί σαφές αν οι εμπλεκόμενες εποπτικές αρχές θα θελήσουν να προχωρήσουν σε αυτή τη διευθέτηση.
Ομαδικό διακανονισμό για την πληρωμή προστίμων επιδιώκουν τράπεζες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο χειραγώγησης του Libor, καθώς θέλουν να αποφύγουν τη δημοσιοποίηση της εμπλοκής τους.
Το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις συζητήσεις αποκάλυψε σήμερα Παρασκευή ότι οι συζητήσεις για το διακανονισμό βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο και δεν έχει καταστεί σαφές αν οι εμπλεκόμενες εποπτικές αρχές θα θελήσουν να προχωρήσουν σε αυτή τη διευθέτηση.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί ποιες τράπεζες συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις.
Μέχρι σήμερα 34 χρηματιστές έχουν αποδεδειγμένα συσχετιστεί με το σκάνδαλο, ενώ η Barclays έχει δεχτεί την επιβολή προστίμου αξίας 453 εκατ. δολαρίων.
Το σκάνδαλο έχει οδηγήσει τις νομισματικές αρχές παγκοσμίως να ζητήσουν την αλλαγή του συστήματος καθορισμού του Libor.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μέρβιν Κινγκ με επιστολή του στους διοικητές των μεγαλύτερων κεντρικών τραπεζών παγκοσμίως, πρότεινε σύνοδο στις 9 Σεπτεμβρίου στην Ελβετία, προσκαλώντας τους να συζητήσουν μεταρρυθμίσεις στη διαδικασία διαμόρφωσης του Libor.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Γερμανία στέλνει Patriot και προσωπικό 150 ατόμων στην Τουρκία – «Η Τουρκία είναι αξιόπιστος εταίρος»
- Σε κρίσιμη κατάσταση άνδρας που παρασύρθηκε από ΙΧ στην Πετρούπολη
- Οι θαυμαστές του Game of Thrones κάνουν τον Κιτ Χάρινγκτον να «νιώθει γέρος»
- Κ. Μητσοτάκης: «Προσευχές» για την πορεία του τουρισμού και… «ευκαιρίες» – Το «καλό σενάριο» σύμφωνα με τον πρωθυπουργό
- Τίτλοι τέλους: Ο Γκουαρντιόλα αποχωρεί από την Μάντσεστερ Σίτι – Φαβορί ο Μαρέσκα (pic)
- Ντόρσεϊ: «Ζω για τα μεγάλα σουτ»