Τη μη εφαρμογή των δεσμεύσεων του Μνημονίου για τη δημόσια διοίκηση ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ
Nα μην εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις του Μνημονίου, «που περιλαμβάνει ποσοτικές και λειτουργικές ανακρίβειες, αλλά και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους δημοσίους υπαλλήλους», ζήτησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους βουλευτές Ζωή Κωνσταντοπούλου, Αλέξη Μητρόπουλο και Νάσο Αθανασίου, από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.
Nα μην εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις του Μνημονίου, «που περιλαμβάνει ποσοτικές και λειτουργικές ανακρίβειες, αλλά και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους δημοσίους υπαλλήλους», ζήτησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους βουλευτές Ζωή Κωνσταντοπούλου, Αλέξη Μητρόπουλο και Νάσο Αθανασίου, από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, εκ μέρους της αντιπροσωπείας του κόμματος «εκφράστηκε η ανησυχία για τις συνεχείς διαρροές που αφορούν στις επικείμενες αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση, την αξιολόγηση της οποίας έχουν αναλάβει ξένοι και μη υποκείμενοι σε εθνικό-εσωτερικό έλεγχο μνημονιακοί φορείς».
Προστίθεται ότι «ζητήθηκε από τον κ.υπουργό να μην εφαρμόσει τις δεσμεύσεις του Μνημονίου με τις προφανείς αριθμητικές, ποσοτικές και λειτουργικές ανακρίβειες που περιέχει για τη Δημόσια Διοίκηση και τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που κάνει για τους δημοσίους υπαλλήλους εν γένει».
Επισημάνθηκε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα είναι αυστηρός όσον αφορά στην προοπτική να μετατραπεί το κράτος σε εχθρό της κοινωνίας και σε μηχανισμό του δόγματος του επιθετικού νεοφιλελευθερισμού, όπως εκφράζεται από τις πολιτικές τού διαρκώς και προς το χειρότερο επικαιροποιούμενου Μνημονίου».
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν τη πεποίθηση ότι «το κράτος και η Δημόσια Διοίκηση εν γένει δεν πρέπει να γίνουν όργανο της πολυμερούς εποπτείας των δανειστών επί της χώρας, αλλά απεναντίας πρέπει να καταστεί το βέλτιστο δημιούργημα της Πολιτικής Κοινωνίας, που θα εξυπηρετεί με δικαιοσύνη και ισότητα όλους τους πολίτες βάσει ενός εθνικού σχεδίου ανόρθωσης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παραπέμπονται για «εγκληματική οργάνωση» αγρότες στην Κρήτη – Λάδι στη φωτιά από την κυβέρνηση
- Ο Σάββας Παντελίδης αναλαμβάνει την ΑΕΛ Novibet
- ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλας
- Ουκρανία: Οι ΗΠΑ επιθυμούν να παραχωρήσει το Ντονμπάς, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο – «Σπόντες» Ευρωπαίων
- Xρυσές Σφαίρες 2026: One Battle After Another, Βουγονία και τέρατα – Όλες οι υποψηφιότητες
- «Απόλυτη φρίκη» στο Σουδάν – Μαζικός βιασμός 19 γυναικών που προσπαθούσαν να φύγουν από το Ελ Φασέρ



