Δραστικό κούρεμα χρέους πέτυχε δανειολήπτης στο Ειρηνοδικείο
Περίπου στο ένα τρίτο μειώθηκαν με απόφαση του Ειρηνοδικείου Πτολεμαΐδας οι οφειλές ενός δανειολήπτη στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες έφταναν τα 315.000 ευρώ για στεγαστικό, καταναλωτικά δάνεια και κάρτες. Το δικαστήριο, μάλιστα, εξαίρεσε την εκποίηση της κύριας κατοικίας του.
Περίπου στο ένα τρίτο μειώθηκαν με απόφαση του Ειρηνοδικείου Πτολεμαΐδας οι οφειλές ενός δανειολήπτη στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες έφταναν τα 315.000 ευρώ για στεγαστικό, καταναλωτικά δάνεια και κάρτες.
Ο 46χρονος δανειολήπτης, δημόσιος υπάλληλος, έγγαμος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, δέχτηκε την εξωδικαστική συνδρομή της οργάνωσης ΕΚΠΟΙΖΩ, στην οποία είναι μέλος.
Με την απόφαση του Ειρηνοδικείου, το χρέος προς τις τράπεζες μειώθηκε κατά 212.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, ο 46 χρονος θα καταβάλλει για μια τετραετία το ποσό των 1.000 ευρώ το μήνα, ενώ για τα επόμενα 17 χρόνια η δόση πέφτει στα 230 ευρώ.
Το δικαστήριο μάλιστα εξαίρεσε την εκποίηση της κύριας κατοικίας του, ένα διαμέρισμα πρώτου ορόφου 120 τετραγωνικών μέτρων.
Το σκεπτικό της απόφασης είναι ότι έχει μειωθεί κατά το ένα τρίτο ο μισθός του δανειολήπτη, ο οποίος εκτός από τα παιδιά του συντηρεί και τους ασθενείς γονείς του.
Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί τώρα τους καταναλωτές να έρθουν σε επαφή με τα παραρτήματά της και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του ν. 3869/2010 προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Εκκρεμούν χιλιάδες υποθέσεις
Σύμφωνα με την οργάνωση, στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας εκκρεμούν σήμερα 20.000 υποθέσεις δανειοληπτών που ζητούν κούρεμα ή ρύθμιση.
Οι υποθέσεις που κατατίθενται σήμερα εκτιμάται ότι θα εξεταστούν από το ειρηνοδικείο το 2016 και, σε περίπτωση προσφυγής σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο, θα χρειαστούν ένα με δύο χρόνια ακόμα μέχρι να εκδικαστούν.
Το μεγαλύτερο μέρος των χρεών ιδιωτών προς τις τράπεζες, επισημαίνει η ΕΚΠΟΙΖΩ, αφορά στεγαστικά δάνεια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συντάξεις: Πότε γίνονται οι πληρωμές
- «Επιδημία» από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα στην Ευρώπη – Γονόρροια και σύφιλη έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ
- LAMDA LEVENTIS: Η ελληνική βιομηχανία που μετατρέπει τη σκίαση σε κεντρικό πυλώνα του σύγχρονου Real Estate
- Η νέα τσάντα της Prada καταργεί την έννοια της τσάντας
- Με όλα τα όπλα ο Ολυμπιακός κόντρα στη Φενέρ στο… ραντεβού με τον τελικό του Final Four
- Χανιά: Η πυκνή βλάστηση «έκρυβε» για μήνες τη σορό του 33χρονου γιατρού Αλέξη Τσικόπουλου
- Κωνσταντίνος Παρθένης: Το έργο του «Ποίηση» πουλήθηκε σε δημοπρασία για 1.258.000 ευρώ
- Ρούμπιο: «Η Κούβα είναι απειλή για τις ΗΠΑ» – Ψάχνει η Ουάσινγκτον διέξοδο από το Ιράν μέσω Αβάνας;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 22.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-1-315x220.jpg)









































![Ο υποψήφιος δήμαρχος της Λίμα χτυπά σύμβουλό του με τέιζερ και σκάει στα γέλια [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/taser12-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442