Διαπραγματεύσεις Χατζηδάκη, Στουρνάρα με τράπεζες για την αναμόρφωση του «Τειρεσία»
Διαπραγματεύσεις με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) για την αναμόρφωση των κανόνων του «Τειρεσία» θα ξεκινήσουν τις επομενες ημέρες ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης και ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας. Η αναμόρφωση των κανόνων του «Τειρεσία» αποτελεί προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης συνεργασίας και είναι κάτι που επιδιώκουν και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, καθώς εκτιμάται πως θα λύσει τα χέρια σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν μπορούν να δανειστούν λόγω πρότερης εγγραφής τους στην λίστα του «Τειρεσία».
Διαπραγματεύσεις με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ ) για την αναμόρφωση των κανόνων του «Τειρεσία» θα ξεκινήσουν τις επομενες ημέρες ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας.
Υπενθυμίζεται πως στον «Τειρεσία» εγγράφεται κάποιος αυτόματα στην περίπτωση που τα οικονομικά προβλήματά του έχουν φθάσει στις αίθουσες των δικαστηρίων ή υποθηκοφυλακείων και έχουν βγει αποφάσεις όπως διαταγής πληρωμής ή κατάσχεσης.
Σε ό,τι αφορά στις συναλλαγές με τις τράπεζες, δύο είναι οι βασικές περιπτώσεις κατά τις οποίες κινδυνεύει να γίνει κανείς μέλος της μαύρης λίστας: όταν έχει εκδώσει ακάλυπτη επιταγή που σφραγίστηκε ή έχει υπογράψει συναλλαγματική που δεν πληρώθηκε.
Η αναμόρφωση των κανόνων του «Τειρεσία» αποτελεί προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης συνεργασίας και είναι κάτι που επιδιώκουν και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, καθώς εκτιμάται πως θα λύσει τα χέρια σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν μπορούν να δανειστούν λόγω πρότερης εγγραφής τους στην λίστα του «Τειρεσία».
Θέση της κυβέρνησης είναι πως ο «Τειρεσίας» αποτελεί βασικό εργαλείο που προστατεύει την αγορά από κακές πρακτικές, αλλά δεν μπορεί να αποτελεί θηλιά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που τις καθιστά προβληματικές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καταπέλτης ο Ευ. Βενιζέλος: Το μεγάλο «λάθος» με την αρχειοθέτηση των υποκλοπών
- LIVE: ΑΕΚ – Ρίτας Βίλνιους
- Ημέρα της Νίκης: Ο Τομ Χανκς επιστρέφει στο μέτωπο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – Το μήνυμα του
- Φτώχεια και κλιματική κρίση: Ο θανατηφόρος συνδυασμός στην Ευρώπη
- ΑΕΚ: Η 12άδα που επέλεξε ο Σάκοτα για τον τελικό του BCL με τη Ρίτας
- Κατάμεστο το ΟΑΚΑ για τους Metallica: Μια εκρηκτική βραδιά στην Αθήνα με το απόλυτο metal παραλήρημα

