Κατά 7,1% μειώνει τον μισθό του ο βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος
Ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος της Ισπανίας θα μειώσει τον μισθό του κατά 7,1%. Όπως ανακοίνωσε το παλάτι, ο Χουάν Κάρλος έλαβε την απόφαση σεβόμενος τα μέτρα λιτότητας που έχει υιοθετήσει η ισπανική κυβέρνηση, η οποία επέβαλε ανάλογη μείωση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ κατήργησε και το δώρο Χριστουγέννων. Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα πάνε στα δημόσια ταμεία.
Ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος της Ισπανίας θα μειώσει τον μισθό του κατά 7,1%. Όπως ανακοίνωσε το παλάτι, ο Χουάν Κάρλος έλαβε την απόφαση σεβόμενος τα μέτρα λιτότητας που έχει υιοθετήσει η ισπανική κυβέρνηση, η οποία επέβαλε ανάλογη μείωση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ κατήργησε και το δώρο Χριστουγέννων.
Βάσει της απόφασης αυτής ο βασιλιάς θα δει τα εισοδήματά του να μειώνονται κατά 20.910 ευρώ ετησίως και ο πρίγκιπας διάδοχος Φελίπε κατά 10.455 ευρώ.
Ανάλογες μειώσεις θα γίνουν και στα εισοδήματα όλων των μελών της βασιλικής οικογένειας.
Συνολικά θα εξοικονομηθούν 90.000 με 100.000 ευρώ από τον προϋπολoγισμό των ανακτόρων για το 2012, ποσό που φτάνει τα 8.264 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα πάνε στα δημόσια ταμεία, επισήμανε στην ανακοίνωσή του το παλάτι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ιράν: Η σταθερότητα στον Κόλπο προϋποθέτει «αξιόπιστες εγγυήσεις» για την ασφάλειά μας
- Μεξικό: Πυρά, οδοφράγματα και αποκλεισμοί δρόμων μετά τη σύλληψη βαρόνου ναρκωτικών
- Η Ουκρανία κατηγορεί το Ισραήλ για παράνομη διακίνηση «κλεμμένων ουκρανικών σιτηρών»
- Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη σφαγή τουλάχιστον 29 κατοίκων στη Νιγηρία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Θέμα Δημοκρατίας
- Η Κορίνθιανς ξήλωσε την καρέκλα που κάθονταν ρατσιστής οπαδός που έβρισε τον αντίπαλο τερματοφύλακα

