Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να καθίσουν δώδεκα άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα εκβιαστών και τοκογλύφων που εξαρθρώθηκε πέρσι τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο 35χρονος φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος και η σύζυγός του.

Το κύκλωμα δρούσε από το 2006 στη Θεσσαλονίκη, ενώ είχε απλώσει τα «πλοκάμια» του και στην Αθήνα. Θύματά του ήταν ως επί το πλείστον επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, οι οποίοι δανείζονταν διάφορα χρηματικά ποσά με τοκογλυφικούς όρους.

Μάλιστα, μεταξύ των «δανειοληπτών» της οργάνωσης ήταν η ΠΑΕ Ηρακλής, με αντάλλαγμα, όπως είχε γίνει γνωστό τότε, την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ποδοσφαιρικού συλλόγου.

Ενδεικτικό της δράσης του κυκλώματος είναι ότι μόνο για το 2009, ο τοκογλυφικός δανεισμός είχε ξεπεράσει τα 2,5 εκατ. ευρώ. Προκειμένου δε να νομιμοποιήσουν τα χρηματικά ποσά από την παράνομη δραστηριότητά τους, ο 35χρονος Ελληνοσύριος και η σύζυγός του αγόραζαν πολυτελή αυτοκίνητα, ακίνητα και κοσμήματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας