Επιθέσεις κατά Ισραηλινών στην Κύπρο σχεδίαζαν Ιράν και Χεζμπολάχ, λέει ο Νετανιάχου
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, κατηγόρησε την Χεζμπολάχ και το Ιράν ότι συνωμότησαν για επιτεθούν σε πολίτες της χώρας του στην Κύπρο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση είδε το φως της δημοσιότητας μετά τη σύλληψη από τις κυπριακές αρχές -με βάση πληροφορίες που τους διαβίβασε η Μοσάντ- ενός Σουηδού υπηκόου λιβανικής καταγωγής.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, κατηγόρησε την Χεζμπολάχ και το Ιράν ότι συνωμότησαν για επιτεθούν σε πολίτες της χώρας του στην Κύπρο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση είδε το φως της δημοσιότητας μετά τη σύλληψη από τις κυπριακές αρχές -με βάση πληροφορίες που τους διαβίβασε η Μοσάντ- ενός Σουηδού υπηκόου λιβανικής καταγωγής.
Ο ύποπτος συνελήφθη στη Λευκωσία την 7η Ιουλίου, επειδή παρακολουθούσε Ισραηλινούς τουρίστες.
Πάνω του βρέθηκαν σημειώσεις, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι κυπριακές αρχές. Μέχρι στιγμής, δεν του έχει ασκηθεί δίωξη.
Σε ανακοίνωσή του, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου χαρακτήρισε το επεισόδιο «απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης από τη Χεζμπολάχ εναντίον ενός Ισραηλινού στόχου στην Κύπρο».
Κατηγόρησε το Ιράν, κύριο υποστηρικτή της λιβανικής σιιτικής οργάνωσης, ότι φέρει τη συνολική ευθύνη.
«Αυτή η τρομοκρατία ασκείται υπό την αιγίδα του Ιράν. Είναι μέρος του ιρανικού σχεδίου» υποστήριξε ο Μπ.Νετανιάχου.
Η Χεζμπολάχ δεν έκανε κάποιο σχόλιο για την κατηγορία του Νετανιάχου.
Ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Λουκάς Λουκά, είπε ότι οι αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα της έρευνας πριν δώσουν περισσότερα στοιχεία στην δημοσιότητα.
«Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή και λεπτή υπόθεση και οι όποιες δηλώσεις μπορεί να βλάψουν» την έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Γιορτή σήμερα 5 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]
- Data centers: Η ΕΕ ευνοεί τους Big Tech εις βάρος του κλίματος
- Μήνυση σε Καρυστιανού από Φρονιμάκη, πρώην στέλεχος της Ελπίδας, για τα περί εκβιασμού της για το επίμαχο ακίνητο
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Η στιγμή της εκκένωσης του ιδρύματος «Άγιος Παντελεήμων» [βίντεο]
- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει τον νέο «Πογκμπά»: Δίνει 70 εκατ. ευρώ για το 18χρονο wonderkid της Λιλ!


