Δεν θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο
Με απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί φέτος η «Γιορτή της Δημοκρατίας», στις 24 Ιουλίου, για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας από την επτάχρονη δικτατορία των συνταγματαρχών.
Με απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί φέτος η λεγόμενη «Γιορτή της Δημοκρατίας», στις 24 Ιουλίου, για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας από την επτάχρονη δικτατορία των συνταγματαρχών.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας: «Το επιβάλλει η δοκιμασία που περνά ο ελληνικός λαός» και προστίθεται: «Η τιμή που ανήκει στους αντιδικτατορικούς αγωνιστές θα περιβληθεί με περισυλλογή, που μπορεί να φέρει και την αναζήτηση μιας άλλης νοηματοδότησης για τον εορτασμό της επετείου».
Παλαιότερα, η Γιορτή της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο γινόταν με όλες τις τιμές, ωστόσο τα τελευταία χρόνια επί Καρόλου Παπούλια η «Γιορτή» είχε τροποποιηθεί και γινόταν το πρωί (μόνον με αναψυκτικά), με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων και χωρίς την παρουσία των συζύγων τους.
Ωστόσο, φέτος αποφασίστηκε -για λόγους οικονομίας- να ματαιωθεί η Γιορτή της Δημοκρατίας, σηματοδοτώντας έτσι και το τέλος της μεταπολίτευσης.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων