Δεν θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο
Με απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί φέτος η «Γιορτή της Δημοκρατίας», στις 24 Ιουλίου, για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας από την επτάχρονη δικτατορία των συνταγματαρχών.
Με απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί φέτος η λεγόμενη «Γιορτή της Δημοκρατίας», στις 24 Ιουλίου, για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας από την επτάχρονη δικτατορία των συνταγματαρχών.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας: «Το επιβάλλει η δοκιμασία που περνά ο ελληνικός λαός» και προστίθεται: «Η τιμή που ανήκει στους αντιδικτατορικούς αγωνιστές θα περιβληθεί με περισυλλογή, που μπορεί να φέρει και την αναζήτηση μιας άλλης νοηματοδότησης για τον εορτασμό της επετείου».
Παλαιότερα, η Γιορτή της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο γινόταν με όλες τις τιμές, ωστόσο τα τελευταία χρόνια επί Καρόλου Παπούλια η «Γιορτή» είχε τροποποιηθεί και γινόταν το πρωί (μόνον με αναψυκτικά), με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων και χωρίς την παρουσία των συζύγων τους.
Ωστόσο, φέτος αποφασίστηκε -για λόγους οικονομίας- να ματαιωθεί η Γιορτή της Δημοκρατίας, σηματοδοτώντας έτσι και το τέλος της μεταπολίτευσης.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής