Οργανώσεις των αντικαθεστωτικών στη Συρία υποστηρίζουν ότι ο στρατός επενέβη με ελικόπτερα και τανκς στο χωριό Ταραμσέχ, στην επαρχία της Χαμά, σκοτώνοντας «πάνω από 200 ανθρώπους» -ως επί το πλείστον άμαχους.

Εάν επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για το πιο αιματηρό επεισόδιο στην πολύμηνη εμφύλια διαμάχη στη Συρία, ενώ η διεθνής κοινότητα πασχίζει να βρει έναν αποτελεσματικό τρόπο για αποκλιμάκωση της κατάστασης.

To αντικαθεστωτικό «Ηγετικό Συμβούλιο της Επανάστασης» της Χάμα ανέφερε στο Reuters ότι οι Σουνίτες μουσουλμάνοι του χωριού Ταραμσέχ, δέχθηκαν επίθεση βαρέων όπλων πριν οι φιλοκυβερνητικές ομάδες των Αλαουιτών, εισέλθουν στο χωριό και σκοτώσουν έναν προς έναν τους κατοίκους.

«Περισσότεροι από 220 άνθρωποι έπεσαν σήμερα στο Ταραμσέχ. Σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό αρμάτων μάχης, επιθετικών ελικοπτέρων και πυρών πυροβολικού, αλλά και από εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες» ανέφερε μέλος της οργάνωσης.

Από την πλευρά της η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι, τρία μέλη των σωμάτων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε μάχες στο Ταραμσέχ και κατηγόρησε τις «οπλισμένες τρομοκρατικές ομάδες» για τη διάπραξη σφαγής εκεί.

Ο Φαντί Σαμέχ, ακτιβιστής της αντιπολίτευσης από το Ταραμσέχ, είπε ότι εγκατέλειψαν το χωριό πριν από την σφαγή, αλλά ήταν σε επαφή με τους κατοίκους. «Φαίνεται ότι πολιτοφύλακες Αλαουιτών από τα γύρω χωριά κατέβηκαν στο Ταραμσέχ και άρχισαν να σκοτώνουν τους ανθρώπους. Ολόκληρα σπίτια έχουν καταστραφεί και καεί από τον βομβαρδισμό» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters