Υλικά
για την ζύμη
350 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 gr. αλεύρι σκληρό
10 gr. μαγιά νωπή ή 8 gr. ξηρή μαγιά
1 κουτάλι ζάχαρη
100 ml. ελαιόλαδο
Νερό

η στρώση
2 ντομάτες μεγάλες
2 κρεμμύδια μεγάλα
Ρίγανη
250 ml. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεκινήστε προετοιμάζοντας το ζυμάρι της πίτας, ενώ παράλληλα προθερμάνετε τον φούρνο στους 200º C.
Σ’ ένα μπολάκι διαλύετε την μαγιά, με λίγο ζεστό νερό και προσθέτετε και την ζάχαρη. Σ’ ένα λεκανάκι που έχετε βάλει το αλεύρι προσθέστε την διαλυμένη μαγιά και λίγο αλάτι. Αρχίστε να ζυμώνετε, προσθέτοντας σταδιακά νερό (περίπου 320 ml στα 400 γρ. αλεύρι). Ρίχνετε σε δύο δόσεις τη μισή ποσότητα του λαδιού σας. Όταν ολοκληρώσετε το ζύμωμα αφήνετε για 40 λεπτά τη ζύμη να φουσκώσει.
Απλώστε το ζυμάρι σε λαδωμένο ταψί. Κόψτε σε μεσαία κομμάτια και τοποθετήστε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες και ρίξτε από πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ολοκληρώστε την προετοιμασία βάζοντας αλάτι, ρίγανη, ή ότι άλλο μυρωδικό θέλετε, κατά βούληση.
Τέλος, την βάζετε στο φούρνο στους 180º C για 45 περίπου λεπτά.
Η μυρωδάτη ελληνική πίτσα σας είναι έτοιμη!
Καλή όρεξη!

In.gr Διακοπές

  • Διαβάστε περισσότερα για την Κίμωλο, εδώ. Τι «πρέπει να ξέρετε», στοιχεία της ιστορίας της, και πληροφορίες για τα χωριά της.

in.gr